KVV geeft voor de rust voetballes

Het elftal van KVV Zelzate dat startte aan de wedstrijd, uit bij Torhout. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Ondanks een negatieve test van Broeckaert in de opwarming en de afwezigheid van Martens en Lanckman -Van Buyten startte op de bank- bracht KVV Zelzate de volle buit mee uit Torhout. Totaalvoetbal voor de rust bracht de kanaaljongens op een 0-4 voorsprong, na rust controleerde men de partij. Lebbeke en Melsele wonnen de andere zaterdagwedstrijden.

Torhout 1992 KM: Mathieu Vanderschaeghe, Gillian Verhaeghe, Baptiste Schmisser, Niels Mestdagh, Shun Ballegeer, Thomas Hollebeke (70’ Anouk Vanysacker), Frederik Declercq, Nathaniel Lagrou, Janis Coppin, Günther Vanaudenaerde en Laurenz Simoens.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens, Pieter Grootaert, Jens Vandenhende, Tars Notteboom (90’ Daniel Duah), Sander Van Cauwenberg, Doran Mertens, Richard Antwi-Manu (80’ Joshua Boogaard), Emmanuel Annor en Emmanuel-Koffi Nyarko (76’ Nicolas Van Buyten).
Doelpunten: 1’ Vandenhende 0-1, 3’ en 30’ Mertens 0-2 en 0-3, 44’ Antwi-Manu 0-4, 50’ Coppin 1-4 en 73’ LAgrou 2-4.
Gele kaarten: Coppin, Simoens, Verhaeghe en Mertens
Scheidsrechters: David Goldberg, Sidi Rabhi en Gerrit Opsomer

De bezoekers kwamen furieus uit de kleedkamer; een eerste hoekschop van Notteboom werd door Vandenhende ingekopt. Na balrecuperatie van Cools-Ceuppens op het middenveld lanceerde die Antwi-Manu op links, zijn voorzet werd door Mertens in doel verlengd. Cools-Ceuppens was te verrast op een voorzet van Nyarko die zijn volgende poging zelf net over zag gaan. Het eerste schotje van de thuisploeg, na een kwartier, van Simoens ging naast. Een diepe bal van Grootaert bereikte Notteboom maar op diens voorzet waren Antwi-Manu als Nyarko ongelukkig bij de afwerking. Op het halfuur bracht Antwi-Manu de bal voor vanop rechts, Mertens mikte aan de tweede paal in de kortste hoek, zijn vierde van het seizoen. Net voor rust bracht Mertens vanop links de bal voor, Notteboom legde de bal klaar voor Antwi-Manu die zijn derde van het seizoen lukte.

De bezoekers kregen waarschijnlijk een donderpreek tijdens de rust en bevolkten het middenveld. Vijf minuten na de rust profiteerde Coppin van geklungel in de bezoekende defensie om een eerste keer te scoren. De thuisploeg probeerde wel maar verder dan de zestien geraakten ze niet. Tot twintig minuten voor het einde een aanval door het centrum Lagrou bereikte en die er zowaar 2-4 van maakte. Zeven minuten voor affluiten bleef een lange bal van Schmisser hangen in de bezoekende zestien maar De Vleesschauwer stond pal, net voor affluiten konden zowel Martens, Boogaard als Van Buyten een counter niet afwerken.

Lebbeke en Melsele wonnen hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Wingene en Stekene met 1-0. KVV komt voorlopig mee aan de leiding met negen punten, Torhout blijft, samen met Stekene veertiende met één punt. Lebbeke is zesde met zeven punten, Melsele wordt elfde met vier punten. Zondag spelen leiders Wetteren en Brakel thuis tegen respectievelijk Overijse en Lochristi.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent