Bakker Gilbert is niet meer

Bakker Gilbert, met één van zijn kleinzonen, in betere tijden. Hij overleed donderdagochtend op 72-jarige leeftijd. Foto: Familie Goossens

Zelzate - Gilbert Goossens, de warme bakker uit de Kerkstraat, is deze ochtend overleden. Dit meldt zijn zoon Joeri op Facebook.

Bakker Gilbert, zoals hij in de volksmond werd genoemd, werd 72. De man kwam uit een echte bakkersfamilie en volgde in 1970 zijn vader Remi op. Hij huwde in 1971 met Maria Ryckaert en samen kregen ze Joeri (41), Myra (47) en Maureen (48) één zoon en twee dochters die op hun beurt voor drie kleinzonen zorgden.

Gilbert werd in Zelzate eind van de vorige eeuw vooral bekend voor zijn hartelijke begroetingen terwijl hij zijn broodronde per auto deed. De bakkerij in de Kerkstraat, schuin tegenover bakkerij Delemarre, bleef open tot in 2010 toen hij moest stoppen.

De laatste twee jaar ging het met de gezondheidstoestand van de bakker sterk achteruit en vorige week moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis. Deze ochtend overleed de man in het AZ Sint-Lucas.

De uitvaartplechtigheid voor Gilbert Goossens gaat volgende woensdag om 11 uur door bij Rouwcentrum Scheir in de Michel Gillemanstraat.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent