KVV pakt verdiende driepunter, uit bij Melsele

Roy Broeckaert scoorde een strafschop in twee tijden voorbij de sterk kepende Pauwels.Collega De Vleesschauwer behield zijn tweede cleen sheet van het seizoen. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met één doelpunt voor en twee doelpunten na de rust pakte Zelzate de volle buit mee, uit bij zwart beest Melsele. Ook nu was er een felle discussie halfweg de eerste helft over een thuiskopbal, al dan niet over de lijn. Wetteren blijft ongeslagen en leidt met 16 op 18, KVV volgt als derde op drie punten.

KVKS Melsele: Jargo Pauwels, Stef Suy, Matthias Ndiribe, Thibeau De Vos, Jasper Penneman, Stijn Vinck, Ali Hos, Timothy Smet, Arno Van Bergen (77’ Alexandre Luis), Yannick Cathoir en Niels Van Damme
KVV Zelzate: Frederique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens, Pieter Grootaert, Tars Nottenboom (81’ Sander Van Cauwenberg), Ennio Martens, Doran Mertens (73’ Roy Broeckaert), Nicolas Van Buyten, Emmanuel Koffi Nyarko (68’ Emmanuel Annor), Richard Antwi Manu en Jens Vandenhende.
Doelpunten: 14’ Van Buyten 0-1, 87’ Broeckaert 0-2, 90’ Antwi-Manu 0-3
Gele kaarten: Van Damme, Vinck, Ndiribe en Cathoir
Scheidsrechters: Mathias Carrein, Jari Van Laere en Dirk Patoor

De aftastingsperiode in deze wedstrijd duurde precies dertien minuten. Een actie van Vandenhende die via De Bremme Notteboom bereikte belandde in hoekschop. De bal bleef hangen en aan de tweede paal werd Van Buyten helemaal vergeten, 0-1. Net voor het halfuur was er een lange één/twee tussen Mertens en Van Buyten maar diens schot werd afgeblokt. Vijf minuten voor het einde werd De Vos diep gestuurd door Van Bergen, De Vleesschauwer tikte met de toppen in hoekschop. Deze werd al dan niet binnengekopt door Ndiribe maar Carrein valideerde, op aangeven van zijn grensrechter Patoor, niet, zeer tegen de zin van de thuisspelers en -aanhang. Net voor de rust ging Van Damme door op rechts, het daaropvolgend schot van De Vos werd afgeblokt door Martens.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer. Balverlies bij KVV liet Van Damme toe aan te leggen, zijn poging ging via De Vleesschauwer over de kruising; in de daaropvolgende hoekschop kopte Van Bergen over. Aan de overzijde werd een ingestudeerde vrije trap van Nyarko door Notteboom naast gedevieerd.. Van Damme ging nog maar eens op wandel op zijn rechterflank, zijn voorzet werd door De Bremme van de lijn gehaald. Een kwartier voor het einde had Pauwels een prachtsave in petto op een dichte kopbal van Van Buyten, aan de overzijde belandde een kopbal van Van Bergen pal op De Vleesschauwer. In de slotfase werd de ingevallen Van Cauwenberg foutief gehaakt in de zestien, Broeckaert kon in twee tijden vanop de stip zijn tweede van het seizoen aantekenen. Luttele minuten later was er een scrimmage voor het bezoekende doel maar De Vleesschauwer stond pal. In het absolute slot maakte Antwi-Manu zijn vierde van het seizoen toen hij een pass van Van Buyten in twee keer kon verzilveren.

De andere uitslagen van zaterdagavond: Wetteren-Stekene 1-0, Torhout-Lede 1-2, Lebbeke-Eppege 1-0 en Overijse-Ninove 2-1. Morgen kan Brakel op de gedeelde eerste plaats komen als het thuis wint van Wingene, Bornem kan de nul thuis wegvegen als het wint tegen Lochristi en de wedstrijd Wolvertem/Merchtem-Oostnieuwkerke kan alle kanten uitgaan.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN