KVV veegt de vloer met de hekkensluiter

Nicolas Van Buyten was goed voor een doelpunten en een assist. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV Zelzate heeft gedaan wat het moest doen. Op de zevende speeldag versloeg het hekkensluiter Bornem met 3-0. Het feestje werd in de slotfase echter verstoord door een gele kaart voor topschutter Doran Mertens waardoor hij de topper, volgende zondag bij leider Wetteren, geschorst moet toekijken.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens, Simon Lanckman (65’ Emmanuel Annor), Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Emmanuel-Koffi Nyarko (70’ Sander Van Cauwenberg), Jens Vandenhende en Roy Broeckaert (54’ Tars Notteboom).
KSV Bornem: Robbe Meeus, Levi Maviluka-Zingula (46’ Cantin Kassambala Ngoy Zola), Vincent Aps (60’ Kofi-Appiah Denteh), Redan El Madani, Thierry Ekangamene-Bokolote, Imran Chebaa-Amimou (65’ Kevin De Man), Prince Fousseni-Clarke, Gilles De Sager, Souhail Zarouali, Karim Ben-Liou en Zouheir Saih.
Doelpunten: 39’ Vandenhende 1-0, 60’ Van Buyten 2-0 en 80’ Notteboom 3-0
Gele kaarten: Zarouali, Ekangamene-Bokolote, Ben Liou, Kassambala Ngoy Zola en Mertens
Scheidsrechters: Bart Beckvens, Niels De Ruyck en Christof Vande Wiele

De eigenaar van de rode lantaarn kwam nooit als een dreiging over, daarvoor was het verschil tussen de nummers twee en zestien in het klassement te groot. Een te makke start van de thuisploeg verhinderde dat de score niet verder werd uitgediept. In de slotfase van de eerste helft verlengde Vandenhende aan de eerste paal een hoekschop van Van Buyten met het hoofd achter Meeus waardoor KVV met het kleinste verschil in zijn voordeel ging rusten.

Op het uur knalde Van Buyten een ingestudeerde vrije trap hard in doel en verdubbelde daardoor de thuisvoorsprong. Twintig minuten voor affluiten zorgde de voor de zieke Broeckaert ingevallen Notteboom voor de eindscore door een collectieve aanval overhoeks af te werken. Cools-Ceuppens, Mertens en Lanckman (op de lat) misten halve kansen. In de slotfase pakte Mertens zijn derde gele kaart van het seizoen na een onschuldige tackle op het middenveld. De topschutter van Zelzate zal er volgende week in de onvervalste topper, uit bij Wetteren, niet bijlopen.

Wetteren scoorde al 22 doelpunten en heeft saldo van +17

Diezelfde leider won bij Lochristi met 2-4 en de topper van deze speeldag tussen Lede en Brakel eindigde op 1-1. Ninove won met 1-3 bij Oostnieuwkerke, Stekene bleef op een brilscore steken tegen Overijse en Eppegem versloeg Torhout met 2-1. Gisteren won Wingene met het kleinste verschil van Melsele en eindigde Wolvertem/Merchtem-Lebbeke zoals hij begon.

In de stand heeft Wetteren 19 punten. Zelzate volgt op drie punten, het trio Lede/Lebbeke/Brakel volgt op vijf punten. Ninove, Eppegem, Wingene, Lochristi en Overijse volgen op respectievelijk zes, zeven, acht, negen en tien punten. 

Oostnieuwkerke en Melsele hebben als elfde zeven punten, Wolvertem/Merchtem is dertiende met vier punten, Stekene is veertiende met drie punten, Torhout is vijftiende met twee punten en Bornem blijft laatste met één punt.

Volgend weekend zijn er vijf wedstrijden op zaterdagavond maar dé topper tussen leider Wetteren en eerste achtervolger Zelzate wordt zondag om 15 uur gespeeld in het Wetterse Marcel De Kerpelstadion.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN