Patricia Joosten wordt gemeenteraadslid

Foto: https://www.s-p-a.be/afdelingen/zelzate/

Zelzate - Volgende maandag wordt Patricia Joosten beëdigd als nieuw gemeenteraadslid. Zij volgt voor de SP.A Matthias Cassier op. Joosten is 62 en heeft een OCMW verleden.

Op de agenda van de gemeenteraad voor komende maandag staat als eerste punt de beëdiging van Patricia Joosten als gemeenteraadslid op het programma. Zij volgt daarmee Matthias Cassier (25) op, hij stopt om persoonlijke redenen.

Na de verkiezingen van oktober vorig jaar bleek dat Vicky Mouton als eerste opvolgster bij de SP.A werd verkozen. “Aangezien Vicky in het Bijzonder Comité voor de Sociale Diensten zetelt en er bij ons niet gecumuleerd wordt kwam zijn niet in aanmerking voor de gemeenteraad”, zegt plaatselijk voorzitter Elle De Kuyper.

Patricia Joosten is de volgende in de rij. Deze ex-vakbondsvrouw bij het ACOD, de Algemene Centrale der Openbare Diensten van het ABVV, en werkneemster in het plaatselijke OCMW, behaalde 382 voorkeurstemmen. “Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor de gemeente. Door mijn verleden in de sociale dienst van het OCMW denk ik wel dat ik mijn ervaring ten dienste kan stellen”, zegt ze.

De gemeenteraad gaat komende maandag 21 oktober om 19 uur door in de bovenzaal van het gemeentehuis.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN