Tuur is jongste scheidsrechter in Zelzaatse clubgeschiedenis

Tuur De Bruycker is de jongste officiële scheidsrechter die ooit bij KVV Zelzate aangesloten was. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Sinds vorige week is Tuur De Bruycker officieel scheidsrechter van de Belgische Voetbalbond. De jongen is nog steeds maar 13 en is ook doelman bij de gewestelijke scholieren van KVV Zelzate. Vader Chris is coach bij de KVV-dames.

Tuur De Bruycker floot vorige week zijn eerste officiële wedstrijd in de Belgische voetbalcompetitie. De knapen van KVV Zelzate en Ertvelde United speelden er in de gewestelijke competitie, de scheidsrechter was dus de jongste van het terrein.

Vier weken terug begon hij aan zijn opleiding als scheidsrechter. De jongeman, die op 24 oktober veertien wordt, kan nog niet aangeduid worden door de Belgische Voetbalbond, gezien de minimumleeftijd daar is vastgelegd op vijftien jaar. Wedstrijden waarbij elf tegen elf wordt gespeeld zijn dus nog niet aan hem besteed.

Ontmoetingen waarin geen scheidsrechter wordt aangeduid, in de theorie is dit tot en met U13 (jonger dan dertien), kunnen dus perfect geleid worden door hem: “ik werd al regelmatig ingeschakeld in de jeugdwerking van KVV om wedstrijdjes van de onderbouw (vijf- tot achtjarigen) te leiden en vond dit eigenlijk wel leuk”, aldus de student uit het tweede middelbaar bij Sint-Laurens. Zijn grote droom uiteindelijk is om, uiteraard, de hoogste nationale voetbalreeksen te bereiken.

Elke zaterdagvoormiddag kan je Tuur bezig zijn bij de jeugd van KVV Zelzate, tot en met zijn vijftiende verjaardag, want dan wordt hij aangeduid door de officiële instanties. Deze voormiddag leidde hij de wedstrijd bij de provinciale U12 tegen KFC Merelbeke, de wedstrijd eindigde op 4-4.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent