Kurt Reynhout blijft plaatselijk liberaal voorzitter

Kurt Reynhout (midden) blijft voorzitter. Vincent Dierickx en Marleen Maenhout gaan naar de afdelinngsregio net als Vincent Dierickx die ontbreekt op de foto. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Bij de verkiezingen voor de Zelzaats Open-VLD voorzitter werd de huidige voorzitter met een meerderheid van de stemmen herkozen. Ook de vertegenwoordigers voor de afdelingsregio Gent-Eeklo werden vandaag verkozen.

Zoals statutair is voorzien wordt het jaar na de gemeenteraadsverkiezingen de nieuwe voorzitter verkozen. Kurt Reynhout en Andy Standaert waren de twee kandidaten. De oudste van de twee haalde het met een meerderheid van stemmen en blijft zeker aan tot in 2023 wanneer de nieuwe verkiezingen eraan komen.

Naast voorzitter van de Zelzaatse afdeling werd Reynhout ook verkozen als vertegenwoordiger in de regiowerking van de afdeling Gent-Eeklo. Ook oud-schepen Marleen Maenhout, Vincent Dierickx en Marc De Pauw werden daarin verkozen. Komende dinsdag komt het vernieuwd partijbestuur voor een eerste keer samen om andere functies, zoals ondervoorzitter, secretaris, politiek secretaris, penningmeester en ledenbeheer te verkiezen.

Uitdager Andy Standaert wenst zijn nieuwe voorzitter het allerbeste en zal uiteraard constructief met hem en het nieuw bestuur samenwerken.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN