Dames Assenede winnen voetbalderby bij Zelzate

vlnr: Stefaan Luca (voorzitter KVV), Luc Van Waesberghe (Zelzaats sportschepen voor SP.A), Lies Carnoy (kapitein Zelzate), Lieselotte De Kock (kapitein Assenede) en Brent Meuleman (SP.A burgemeester in Zelzate) Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate / Assenede - Op de vierde speeldag speelden de dames van Zelzate en Assenede hun derby. Dat de dames van Zelzate grote stappen hebben gezet sinds hun begin, vorig seizoen, staat buiten kijf. Tegen de buren kwamen ze echter tekort, een doelpunt in beide helften beslisten over winst en verlies.

KVV Zelzate: Talisia De Quick, Kelsey Criel, Marlies Brusseel, Hazel De Rycke, Fibe De Pauw, Laurence Wicke, Licensa Debouver, Eva Paepe, Kimberly Doppegieter, Lies Carnoy en Joyce Peirsman. Kwamen in: Stephanie Maenhout, Lies Van Vooren en Magalie Verbrugge.
FC Assenede: Lise Dhoop, Marlot Dhoop, Emma Haerinck, Laura Van Assel, Charis Versyp, Liselotte De Muynck, Lieselotte De Kock, Valeska Saey, Fleur Bobelyn, Mo Standaert en Ann Wuyts. Kwamen in: Shannon Versyp, Frauke Van Vooren, Marit Morel en Laura Van Cauwenberghe.
Doelpunten: 26’ en 75‘ Haerinck 0-1 en 0-2
Scheidsrechter: Robin Verschraeghen

Op een goed bespeeldbaar veld gaven Zelzaats burgemeester Brent Meuleman en zijn schepen van sport Luc Van Waesberghe de aftrap. De dames maakten er een vrij potige wedstrijd van, de derbysfeer was nooit ver weg, ook niet onder de talrijk opgekomen supporters. Halfweg de eerste helft lukte bezoekster Haerinck de openingstreffer toen zij vanop dertig meter net onder lat mikte.

De thuisploeg had enkele halve kansen via De Pauw, Verbrugge en Wicke maar het was opnieuw bezoekster Haerinck die in de tweede helft met een volley de bezoekende voorsprong verdubbelde. Zelzate probeerde nog maar veel verder dan de bezoekende zestien kwamen ze niet.

In de stand blijft Assenede in de subtop aanwezig met negen punten na drie overwinningen en één nederlaag. KVV bengelt onderaan met één punt dat het behaalde na een 2-2 gelijkspel tegen Nazareth/Eke. Toch ziet coach Chris De Buycker vooruitgang: “het verschil van mijn dames vorig seizoen en nu spreekt echt boekdelen. Ze zetten enorme sprongen voorwaarst, hopelijk gaan we op dit elan verder en dan kan de eerste overwinning niet ver meer uitblijven”.

Volgende week vrijdag trekken de KVV-dames naar FC Lembeke, de wedstrijd start daar om 20.30 uur, Op hetzelfde tijdstip trekt Assenede naar Bosdam/Beveren, één van de ongeslagen ploegen in de reeks.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent