Topper eindigt onbeslist

KVV Zelzate pakte oververdiend een punt bij leider Wetteren Foto: KVV Zelzate

Zelzate - In een genietbare topper haalde KVV Zelzate verdiend een punt bij leider Wetteren. De bezoekers misten op een cruciale fase een strafschop maar Broeckaert zorgde alsnog voor gerechtigheid. Eppegem sluipt de top-drie binnen na een overwinning bij Brakel. Van Peteghem leidt de nieuwe topschuttersstand, Antwi-Manu wordt Zelzaats topschutter.

RFC Wetteren: Gertjan Verhoeve, Gauthier Van de Geuchte, Niels Ringoot, Giovanni Dalannoy, Matthias Van Peteghem, Manki Saidy, Arnaud OUtters, Yoran Bliki (52' Nicolas De Lange), Thomas Vande Velde, Glen Deham en Ridwan Gyselinck (27' Sam De Nauw).
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens, Pieter Grootaert (85’ Sander Van Cauwenberg), Jens Vandenhende, Tars Notteboom (80’ Emmanuel-Koffi Nyarko), Ennio Martens, Nicolas Van Buyten, Roy Broeckaert, Richard Antwi-Manu en Emmanuel Annor (65’ Simon Lanckman).
Doelpunten: 25’ Richard Antwi-Manu 0-1, 41’ en 57’ via strafschop Van Peteghem 1-1 en 2-1 en 67’ Broeckaert 2-2.
Gele kaarten: Vande Velde en Van Buyten.
Scheidsrechters: Michiel Allaerts, Nick Delporte en Joachim Vercamer.

KVV Zelzate, met Broeckaert in plaats van de geschorste Mertens in de punt, moest de eerste kansen aan de thuisploeg laten. Van Peteghem besloot eerst nog op De Vleesschauwer, op het kwartier moest diezelfde doelman een kopbal van de Wetterse topschutter uit de hoek ranselen. De groenhemden herstelden het evenwicht en een eerste poging van Annor ging nog naast. Net voorbij halfweg de eerste helft zette De Bremme zich door op rechts, Notteboom legde diens voorzet af en Antwi-Manu verschalkte met een mooie beweging thuisdoelman Verhoeve. De wedstrijd ging goed op en neer en vier minuten voor de rust ging Ringoot wel heel gemakkelijk neer in de zestien, Van Peteghem maakte zijn vijfde van het seizoen, er werd gerust bij 1-1.

Na de koffie werd de wedstrijd mogelijk nog aangenamer. Op een voorzet vanop rechts ging de poging van Saidy nog over maar twee minuten later werd Van Peteghem gelanceerd op de linkerflank en met een lage schuiver nam hij De Vleesschauwer te grazen. Op het uur ging Antwi-Manu neer in de zestien, Verhoeve werkte de strafschop van Vandenhende in hoekschop. Op deze hoekschop kopte diezelfde bezoekende verdediger in de handen van alweer Verhoene. Halfweg de tweede helft zette Notteboom zich door op links, zijn bal achteruit werd door Van Buyten voorgebracht en Broeckaert nam aan de tweede paal met de kop Verhoene overhoeks, 2-2. In de slotfase moest De Vleesschauwer nog alles uit zijn kast halen toen alweer Van Peteghem alleen op hem kwam afgestormd.

Andere uitslagen van de achtste speeldag: Brakel-Eppegem 0-1, Melsele-Lede 2-2, Lebbeke-Oostnieuwkerke 1-1, Bornem-Wingene 1-3, Ninove-Stekene 0-1, Overijse-Lochristi 0-1 en Torhout-Wolvertem/Merchtem 2-1.

Wetteren blijft leider met drie punten voor op Zelzate. Eppegem, Lede en Lebbeke volgen op vijf punten, Wingene en Brakel op zes punten en het duo Ninove/Lochristi op zeven punten. 

Onderaan blijft Bornem achter met één punt, Wolvertem/Merchtem heeft vier punten, Torhout heeft vijf punten, Stekene heeft zes punten, Melsele en Oostnieuwkerke hebben acht punten en Overijse heeft negen punten.

Thuisschutter Matthias Van Peteghem scoorde zes doelpunten, Romero-Gomez (Ninove), Dib (Wetteren) en Antwi-Manu (KVV) troffen vijf keer raak en Badi (Lochristi) De Lange (Wetteren) en Mertens (KVV) hebben viermaal de netten doen trillen.

Volgende week komt Overijse op bezoek bij Zelzate, Wetteren trekt naar Wingene.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN