Vrijdagavond groot spektakel op Kortrijk Weide

Kortrijk - Vorige week vielen er 38.822 kaartjes in de Kortrijkse en Zwevegemse brievenbussen, werden honderden affiches verspreid en velen wijzigden hun Facebook-profielfoto met een #zezinwere kader. Wat is er terug? De vijf glijbanen van LAGO Kortrijk Weide. Nadat het noodlot toesloeg op dinsdagavond 26 februari 2019 zijn de vijf glijbanen er weer. En dat wordt gevierd.

De bedoeling? De inwoners van Kortrijk en Zwevegem in de ban houden. De enige informatie die gelost werd, was de boodschap ze zin were' (ze zijn terug, nvdr) aan de voorzijde en 'gie wok?' (jij ook, nvdr) plus de website www.zezinwere.be aan de achterzijde. Ook de website gaf niet veel extra informatie. Een video, 5 kleuren & een aftelklok. Genoeg om het mysterie te behouden. Maar naar wat tellen ze af? In samenwerking met Thinkedge, Kortrijk Drumt en SBE Sound/Light/Video organiseert LAGO Kortrijk Weide op vrijdag 25 oktober om 19 uur een openingsspektakel. Meer dan 45 drummers van Kortrijk Drumt drummen de pannen van het dak. Een licht-, geluid en videospektakel kleurt Kortrijk Weide met projectie op de glijbanen, live-muziek en leuke verrassingselementen.
Het spektakel is volledig gratis. Het publiek kan plaatsnemen in het ecologisch stadspark aan Kortrijk Weide. Iedereen wordt verwacht vanaf 18.45 uur, de show start om 19 uur. Dat is ook het einde van de countdown op www.zezinwere.be.

Door Kris Vanhee
AANGERADEN