Next zoekt lokale performers

Kortrijk - NEXT zoekt lokale performers voor Multitud, de grootse performance voorstelling van Tamara Cubas.

Benoit Geers van Next: "We zijn halfweg. We vonden al 40 deelnemers, maar NEXT zoekt nog eens 40 lokale performers voor Multitud, de grootse performance voorstelling van de Uruguyaanse kunstenares Tamara Cubas. We zoeken amateurs en (semi)professionals uit de regio rond Kortrijk, Lille, Tournai en Valenciennes."

Multitud laat op de dansvloer ontmoetingen ontstaan tussen mensen van verschillende achtergronden. Wat gebeurt er als je een groep onbekende mensen, met een heel andere identiteit en een heel andere achtergrond, bij elkaar zet? Hoe vormen zij een groep, een massa? Hoe blijven ze daarbinnen zichzelf? Tamara Cubas verkent de grenzen: tussen individu en de ander, tussen privé en publiek, tussen kunst en samenleving. 

Je hoeft geen professionele danser of performer te zijn. Enige vereiste is dat je sportief bent aangelegd, wat fysieke inspanning aankan en ouder bent dan 18 jaar. Alle nationaliteiten zijn welkom, het beheersen van het Nederlands of Frans is niet noodzakelijk. 

Elke dag van 5 tot en met 13 november 2019 zijn er repetities. De volledige uurregeling van de repetities vind je terug op nextfestival.eu. 

Locatie: SC Lange Munte Kortrijk & Don Bosco College Kortrijk

VOORSTELLING 
14 november 20:15 - Locatie: Kortrijk Xpo

Door Kris Vanhee
AANGERADEN