Springkastelenfestival als verjaardagsfeestje

Foto: Geert Herman

Zelzate - Komende zondag viert de werkgroep carnaval zijn vijfde verjaardag. Die kwam er nadat men vernomen had dat het kindercarnaval een stille dood zou sterven. Kevin De Decker, één van de drijvende krachten, pakt met de werkgroep dan maar uit met een springkastelenfestival.

“Vijf jaar terug vernamen we dat het kindercarnaval maar om de twee jaar zou georganiseerd worden”, vertelt Kevin De Decker, zelf een jonge papa. “We waren zo verbouwereerd dat we met de werkgroep de touwtjes in handen namen en zelf kindercarnaval organiseerden”. Intussen is dit kinderfeest uitgebreid tot een volledig carnavalsweekend en een grote paaszoektocht, “uiteraard met de steun van de Zelzaatse zelfstandigen”.

Komende zondag wordt de vijfde verjaardag gevierd: “op zondag 3 november zetten we de sporthal van Sint-Jan Baptist vol met springkastelen”, klinkt het, “kinderen tot twaalf jaar kunnen er zich uitleven van 10 uur tot 17 uur. Voor de allerkleinste hebben we een kinderhoek voorzien met springkastelen, zodat zijn zich ook kunnen amuseren. Om een onderscheid te maken wordt met gekleurde bandjes gewerkt zodat het plezant blijft voor iedereen”.

Voor de ouders is een cafetaria voorzien waar gezellig kan gekeuveld worden, de kinderen krijgen naast de springkastelen ook bezoek van Paw Patrol en The Minions waarmee ze op de foto kunnen. “We kunnen moeilijk inschatten hoeveel kinderen er zullen op afkomen want uiteraard zijn kinderen die niet in Zelzate wonen ook welkom. Om het gezellig te houden wordt, net als bij de paaszoektocht met een maximum gewerkt.

Praktisch:

  • De toegangsprijs bedraagt €3 per kind.
  • Parkeren kan aan de Suikerkaai of langs het kanaal, het is verboden te parkeren op de terreinen van Sint-Jan Baptist.
  • Volg de pijlen naar de ingang van het springkastelenfestijn.
  • Eigen drank en eten meebrengen is verboden.
  • De ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen, de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
  • Er wordt opgeroepen om per fiets naar Sint-Jan Baptist te komen. Adres: Suikerkaai 81
Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN