KVV en Wetteren vechten voor de periodetitel, Eppegem pakt de trofee

Foto: KVV Zelzate

Zelzate - Als twee honden vechten om een been… is Eppegem periodekampioen. Dit moet zowat het credo zijn van deze tiende speeldag. Wetteren verloor, KVV speelde gelijk en Eppegem won met een vooroorlogse score. Wegens meer winstwedstrijden pakken de Brabanders de eerste periodetitel, vier leiders hebben evenveel punten.

KVK Ninove: Kevin Van den Noortgaete, Kevin De Wannemaeker, Marco Hertveldt, Yves Bellon, Olivier Romero-Gomez, Mathias Schamp, Michiel Lepage, Joren De Crick, Steve Bael (74’ Junior Van Damme), Sébastien Lheureus en Cor Gillis.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens, Simon Lanckman (83’ Emmanuel-Koffi Nyarko), Pieter Grootaert, Ennio Martens, Doran Mertens (83’ Roy Broeckaert), Nicolas Van Buyten, Tars Notteboom (87’ Sander Van Cauwenberg), Richard Antwi-Manu en Jens Vandenhende.
Doelpunten: 12’ Mertens 0-1 en 40’ Gillis 1-1
Gele kaarten: Cools-Ceuppens, Martens, Van Buyten, Romero-Gomez, De Crick en De Wannemaeker.
Scheidsrechters: Willem Huyghe, Dirk Patoor en Daniel Goossens

De thuisploeg startte furieus, in de openingsminuut moest De Vleesschauwer alles uit zijn kast halen op een poging van Lepage. Aan de overzijde onderschepte Antwi-Manu een bal in de thuisverdediging, hij bediende Mertens die zijn zesde van het seizoen achter Van den Noortgaete besloot. Iets voorbij het kwartier maakte Grootaert een kopbal van De Crick onschadelijk en halfweg de eerste helft moest de thuisdoelman alles uit zijn kast halen op een poging van Notteboom. Tien minuten voor de rust haalde alweer Van den Noortgaete een krulbal van Van Buyten uit de verste hoek. Vijf minuten voor de rust devieerde Gillis een vrije trap van Bellon voorbij De Vleesschauwer, direct na de aftrap kwam Notteboom alleen voor de thuisgoalie, Van den Noortgaete redde de Ninoofse meubelen.

Tien minuten na de koffie moest De Vleesschauwer vol aan de bak op een schot van Bael en aan de overzijde pakte Van den Noortgaete met een voetveeg uit na een nieuwe poging van Notteboom. Op het uur werd Schamp vrijgespeeld, De Vleesschauwer was sterk op zijn lijn. Op het uur werd een doelpunt van Romero-Gomez, op aangeven van grensrechter Goossens, afgekeurd voor voorafgaand handspel. Twee minuten later poeierde Van Buyten vanuit de tweede lijn op de lat en niet veel later was er bezoekend appèl voor strafschop na een duwfout op Grootaert. Twintig minuten voor affluiten moest De Vleesschauwer nog alles uit zijn kast halen op een verre bal van kapitein Bellon. De wedstrijd verwaterde, de bezoekers wachtten het resultaat van Wetteren en Eppegem af.

Eerste zes staan op zakdoek van drie punten

Dat Eppegem won met een vooroorlogse 0-9 bij staartploeg Bornem; Bell was goed voor een harttrick bij de Brabanders. Wetteren verloor met 1-2 van Lede en Brakel versloeg Lebbeke met 3-1. Wingene verloor met 2-1 bij Overijse, Torhout versloeg Oostnieuwkerke met 1-0 en Wolvertem/Merchtem pakte de volle buit bij Melsele, het werd 0-2. Stekene en Lochristi tenslotte speelden 1-1 gelijk in hun derby.

Bovenaan is er een hergroepering want zowel Eppegem, Wetteren, Lede als KVV hebben 21 punten aan de kop van de stand, doordat Eppegem echter één gewonnen wedstrijd meer heeft dan de rest pakt het de eerste periodetitel. Brakel volgt als vijfde op één punt, Lebbeke als zesde op drie punten, Ninove als zevende op vier punten, Wingene als achtste op zes punten, Lochristi heeft zeven punten minder en Overijse negen punten.

Oostnieuwkerke heeft als elfde negen punten, het trio Torhout/Melsele/Stekene heeft acht punten, Wolvertem/Merchtem als voorlaatste zeven punten en Bornem sluit de rij met één punt.

Volgende zondag ontvangt KVV Stekene in de eerste van twee opeenvolgende derby’s want de zondag nadien trekken de groenhemden naar Lochristi.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN