Leerlingen Guldensporencollege Plein blijven op school slapen voor Warmste Week

FORT Foto: VKK

Kortrijk - 154 leerlingen van de eerste graad blijven in de nacht van 8 op 9 november slapen op school. Guldensporencollege campus Plein organiseert die nacht Night@school ten voordele van de Warmste Week.

De opbrengst gaat naar vzw De Vaart, een Kortrijkse vereniging die jaarlijks 600 gezinnen ondersteunt door voedsel te verdelen. De school wil op die manier iets doen aan de armoede in eigen stad. 

De hele avond door zijn er activiteiten: lasershooten in de verlaten gangen, is er een griezelspel in de kelders van de school, levend stratego in de tuin en een kampvuur. De historische kapel van de school wordt voor de gelegenheid ingericht als slaapzaal. Afsluiten gebeurt op zaterdagochtend af met een ontbijt.

"Deelnemen aan Night@school kost 30 euro. Een flink bedrag, maar ouders, grootouders, buren, sponsoren een deel van het inschrijvingsgeld of leerlingen zamelden zelf geld in door wafels, cupcakes … te verkopen. Wie meer wil schenken, kan dat doen via de collectebus die tijdens Night@School beschikbaar is”, aldus Elien Verschuere, één van de organiserende leerkrachten.

Door Kris Vanhee
AANGERADEN
Meest recent