Gewond door auto die rood licht negeert

Zelzate - Dinsdagavond viel op het kruispunt van de Kennedylaan en de Leegstraat een gewonde te betreuren. Een auto die zo goed als het kruispunt gedwarst was werd alsnog aangereden door iemand die rechtdoor reed. Een ooggetuige vertelt:

Bij een botsing op de Kenndylaan, op het kruispunt met de Leegstraat en één van de gevaarlijker kruispunten van Vlaanderen, viel dinsdagavond een gewonde te betreuren. Een Renault die vanuit de westelijke kant van de Leegstraat (de kant van de Grote Markt) rechtdoor moest over de Kennedylaan werd aangereden door een Audi die op zijn rechterrijvak vanuit Gent richting Nederland reed. De Renault had dus al drie rijstroken en een middenberm gekruist vooraleer hij werd aangereden.

Een ooggetuige die ook uit de richting van Gent kwam en linksaf in de Leegstraat richting Grote Markt moest zag het allemaal gebeuren: "Ik stond al te wachten voor het rode licht toen ik de wagen van links naar rechts zag oversteken richting Wachtebeke toen hij opeens rechts voor mij werd aangereden door de Audi. Die reed naar mijn mening vrij snel en negeerde vol het rode licht". De chauffeur, een Engels sprekende man die met een wagen met Nederlandse nummerplaat reed, kwam er met de schrik vanaf, zijn wagen zat total loss in de gracht.

In de Renault werd een vrouw gewond, zij werd voor verzorging overgebracht naar een Gents ziekenhuis.

Het kruispunt staat al jaar en dag ingekleurd als een zwart kruispunt, er vielen al verschillende dodelijke slachtoffers te betreuren. Het staat ook met stip aangeduid als zo vlug mogelijk te renoveren in het kader van de ombouw van de R4 Oost en West, alle kruispunten met verkeerslichten moeten verdwijnen. Er wordt al ruime tijd over deze hervormingen gesproken maar wanneer de eerste spade in de Zelzaatse grond zal verdwijnen is nog steeds niet definitief geweten.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent