Parket wil verklaring van Wouter Vermeersch in zaak alcoholcontrole Van Quickenborne

ADVOCAAT JAN LEYSEN Foto: VKK

Kortrijk - Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) legde een verklaring af over het facebookbericht in verband met het zich onttrekken aan een alcoholcontrole van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). Interessant, vindt zijn advocaat.

Vermeersch (Vlaams Belang): “Maandag ben ik een verklaring gaan afleggen bij de politiezone Riho in het onderzoek naar het facebookbericht van 19 augustus 2019. Ik heb helemaal niets te verbergen en ben ervan overtuigd dat ik vrijuit zal gaan in deze zaak. Ik ontken de gerichte en gecoördineerde beschuldigingen van Van Quickenborne aan mijn adres. De getuigen houden voet bij stuk. Ondertussen hebben ons bovendien andere en nieuwe getuigenissen bereikt. Ik roep Vincent Van Quickenborne nu ook op om persoonlijk mee te werken met politie en justitie. Indien hij dat weigert, is er sprake van een impliciete bekentenis. Ik kan mij alvast niet van de indruk ontdoen dat politie en justitie worden gebruikt voor politieke doeleinden, maar ook om klokkenluiders en getuigen af te schrikken. Meer dan 600 zware misdrijven per jaar worden zelfs niet onderzocht in West-Vlaanderen, maar dit facebookbericht wordt prioritair behandeld. Zo kan minstens de schijn ontstaan van een klassenjustitie. Onaanvaardbaar in een democratie en rechtstaat. Ik verzoek het parket daarom uitdrukkelijk om Vincent Van Quickenborne persoonlijk te verhoren in deze en andere onderzoeken.”

Van Quickenborne laat de reactie over aan zijn advocaat Jan Leysen. Leysen: "Dit is interessante informatie. Het betekent dat de zaak niet geseponeerd wordt en het parket verder onderzoek voert. Wij hebben een klacht ingediend tegen onbekenden. Dat Wouter Vermeersch nu gevraagd werd om een verklaring af te leggen bewijst ons inziens dat het parket oordeelt dat Vermeersch een te verhoren partij is. Ook dat is voor ons interessant. Wij kunnen wellicht binnenkort nieuws verwachten."

Door Kris Vanhee
AANGERADEN