KVV pakt in slotfase alsnog drie punten

Quinten Boudry, Zelzatenaar en spelend bij de beloften van KV Mechelen (staand uiterst links), mocht de aftrap van de wedstrijd tegen Stekene geven. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd heeft KVV Zelzate zijn zevende overwinning gepakt. Wetteren won de topper, medeleiders Lede en Brakel verloren respectievelijk twee en drie punten waardoor Wetteren en Zelzate aan de leiding komen.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Simon Lanckman (69’ Emmanuel Annor), Pieter Grootaert, Tars Notteboom, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg (69’ Roy Broeckaert), Richard Antwi-Manu (74’ Emmanuel-Koffi Nyarko) en Jens Vandenhende.
Avanti Stekene: Brent Van Steelant, Joëll De Smet, Tars De Meulenaere, Angelot Mag’Kavula, Koen De Wilde, Bram Mennes, Jyrki Franssen, Jess De Rudder (87’ Sebastien Ito), Christophe Van Gysel, Michiel Klippelaar (79’ Jarne Verstraeten) en Daniël Mombers (84’ Cas Criel-.
Doelpunten: 24’ Van Gysel 0-1, 68’ Van Buyten 1-1 en 89’ Broeckaert 2-1
Gele kaarten: De Rudder, De Wilde en Notteboom
Scheidsrechters: Dunken Van de Velde, Mario Baele en Gilbert Verberckmoes

In de openingsfase kopte Vandenhende een vrije trap van Van Buyten op de paal. Halfweg de eerste helft zette Mombers zich door op rechts, zijn bal lateraal bereikte Van Gysel die de openingstreffer lukte. Op het halfuur ging een strakke vrije trap van De Wilde voorbij alles en iedereen. Tien minuten voor de rust besloot Notteboom, al dan niet gehinderd door Mag’Kavula op doelman Van Steelant, één minuut later mikte Martens een afvallende bal na hoekschop vanop dertig meter net naast. Vijf minuten voor de rust kopte Mertens, na voorzet van Notteboom, op de paal, de rebound van Van Buyten ging huizenhoog over.

Tien minuten na de koffie ging een schot van Mennes, na hoekschop van De Wilde, via de rug van Grootaert in hoekschop en iets na het uur sneed Van Gysel vanop de linkerflank naar binnen, zijn schot in de korte hoek werd gepareerd door De Vleesschauwer. Twintig minuten voor affluiten nam Van Buyten met een afgeweken schot op een afvallende bal doelman Van Steelant overhoeks te grazen. Met het inbrengen van Annor, Broeckaert en Nyarko herschikte trainer Pauwels zijn pionnen, de thuisploeg ging met drie achteraan spelen met veel druk naar voor.  De bezoekers raakten niet meer uit de omknelling en Broeckaert lukte kort voor het einde, na een één/twee met draaischijf Van Buyten, de winnende treffer.

Wetteren won de topper bij periodekampioen Eppegem met 1-3, Lede kwam niet verder dan 1-1 tegen Overijse en Wolvertem/Merchtem won de degradatietopper tegen rode lantaarn Bornem met 2-0. Zaterdagavond won Lebbeke met 4-2 van Melsele, versloeg Oostnieuwkerke Lochristi met 2-1, was Ninove duidelijk de betere bij Wingene §0-4) en was Torhout met 2-0 sterker dan Brakel.

Wetteren en Zelzate staan aan de leiding met 24 punten, Lede volgt met 22 punten, Eppegem en Lebbeke hebben 21 punten en Ninove en Brakel hebben 20 punten.

Wingene, Lochristi, Overijse, Oostnieuwkerke, Torhout en Wolvertem/Merchtem volgen met respectievelijk vijftien, veertien, dertien, twaalf, elf en tien punten, Melsele en Stekene hebben op de veertiende plaats acht punten en Bornem sluit de rij met één punt.

Romero-Gomez (Ninove) en Van Peteghem (Wetteren) leiden in de topschuttersstand met acht doelpunten, vier spelers waaronder Antwi-Manu en Mertens scoorden zes keer, vijf spelers lukten vijf doelpunten en tien spelers waaronder Broeckaert en Notteboom vonden vier keer de weg naar het doel.

Volgende zondag spelen de groenhemden de tweede opeenvolgende derby. Nu trekken de jongens van het trainerskwartet Pauwels/Pauwels/Haillez/Baeyens naar Lochristi waar de wedstrijd om 14.30 uur begint.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN