Lesmarathon ten voordele van Gambiaanse school

Onder andere voor deze kinderen organiseerde het Atheneum een lesmarathon van 24 uur. Foto: http://go-zelzate.be/KAZ/

Zelzate - Afgelopen nacht hielden de leerlingen van de derde graad van het Algemeen Secundair Onderwijs een lesmarathon. Er waren verschillende gastlessen die werden gegeven.

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar ASO van het Zelzaatse Atheneum kregen woensdag en donderdag 24 uur lang les. Steven De Vuyst, Zelzaats schepen en parlementair voor PVDA, kwam er een gastles geven, hij had het over ijverige een leergierige jongelui die allerlei vragen stelden over Zelzate, inspraak, democratie, scheiding der machten en over de grondwet en het parlement. Collega Kristof Vereecke mocht een les journalistiek geven. Samen met de leerlingen had hij het over framing en de liefde voor Zelzate.

De lesmarathon was één van de vele initiatieven die eraan zitten te komen ter gelegenheid van De Warmste Week voor Music For Life. De opbrengst gaat naar Safi vzw die werkt ten voordele van de Seidemann School in Gambia, een school waar dagelijks 150 kinderen enthousiast naar de school komen. Dankzij Safi vzw kunnen zo oplossingen geboden worden aan de kansarme kinderen in Gambia. “Met een school als goede doel was de keuzen voor een lesmarathon snel gemaakt”, zegt Nina Heesakkers, leerkracht aan het Zelzaatse Atheneum.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent