UPDATE. Jongeren bekennen kwajongensstreek

Zelzate - Nadat op onze website het bericht verscheen dat jongeren rondgingen om geld in te zamelen in naam van KVV Zelzate raakte de zaak vlug opgelost. Het ging om twee (of drie) jongens die een megafoon wilden kopen en daarvoor geld inzamelden.

Maandagavond gingen twee (of drie) jongeren rond in de Patronagestraat. Ze gingen op pad met een glazen pot waarop een briefje wass gekleefd en vroegen geld “financiële sponsoring voor meer ambiance in de kantine van KVV”.

Niet lang nadat ons bericht online kwam nam één van de moeders contact op met de voorzitter van KVV Zelzate om te melden dat het om een kwajongensstreek ging. Ze verontschuldigde zich ook uitgebreid op Facebook: "Onze zoon zette deze actie op, niet vermoedend dat dit kwaad bloed zou zetten. Ze kochten vandaag een megafoon die hen in totaal 99,99@ kostte, ze hebben in totaal een kleine 60€ opgehaald, de rest hebben ze met hun eigen spaarcenten aangeschaft. Wij als ouders zullen ervoor zorgen dat ze morgen na school hun plicht doen en verantwoording zullen afleggen", klonk het.

"Voor de club is de zaak afgehandeld", reageerde voorzitter Stefaan Luca.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN