Evy Poppe klaar voor Olympiche Winterspelen voor de jeugd

In het Nederlandse Landgraaf pakte Evy Poppe de tweede en vierde plaats in de slopestyle Foto: ® Snowchamps

Zelzate - Vanaf 9 januari gaan in het Zwitserse Lausanne de Olympische Jeugdwinterspelen door. Zelzate zal met Evy Poppe (15) voor het eerst een vertegenwoordiger afvaardigen. Het is zelfs heel goed mogelijk dat ze met een medaille terugkomt.

De vijftienjarige Evy Poppe is één van de grote medaillekandidaten vanaf 9 januari in het Zwitserse Lausanne. In totaal strijden 1.880 atleten uit ruim zeventig landen, verdeeld over acht sporten, voor de medailles. Afgelopen weekend bereidde ze zich voor in het Nederlandse Landgraaf waar ze meteen een tweede en vierde plaats pakte. “In de eerste finale kon ze haar runs niet volledig uitvoeren waardoor ze naast het podium viel”, zegt vader Kenneth, “de dag nadien werd er wat aangepast waardoor ze op het podium geraakte; ze greep nipt naast de eerste plaats”.

Nu zit Poppe in het Oostenrijkse Stubai waar ze zich verder voorbereidt. Een wedstrijd in Diableretz die deze week gepland stond gaat niet door wegens het slechte weer, Evy zal dus meer trainingsarbeid in de benen hebben. Haar grote doel valt echter binnen twee jaar: dan gaan de Olympische Winterspelen door in de Chinese hoofdstad Bejing. Het zou een unicum zijn voor onze gemeente moest ook daar iemand kunnen afgevaardigd worden.

“We gaan gewoon stap voor stap verder, we mogen geen stappen overslaan. Deze Olympische Winterspelen moeten haar in staat stellen zich te meten met de wereldtop en daarna zien we wel verder”, blijft vader Kenneth (51) nuchter.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent