Poelstraat wordt hersteld

Zelzaats burgemeester Meuleman en schepen voor verkeer Van Waesberghe bij een reeks diepe putten langsheen de Poelstraat. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate / Assenede - Mede door het intensiever gebruik van de weg zal de Poelstraat op het grondgebied Zelzate hersteld worden. Het schepencollege keurde deze werken, zevenhonderd meter lang, goed.

Dankzij een samenwerking tussen de gemeentebesturen van Assenede en Zelzate en De Zwarte Sluispolder, verantwoordelijk voor de waterhuishouding in 3.860 ha poldergebied in Assenede, Boekhoute, Ertvelde en Zelzate, worden werken uitgevoerd aan de Poelstraat. “Ter bevordering van de veiligheid van weggebruikers drongen ingrepen aan de infrastructuur zich op”, zegt burgemeester Brent Meuleman (SP.A).

Door de afgesloten Westkade in Sas-van-Gent wordt deze weg, evenwijdig met de Nederlandse grens, veel intensiever gebruikt. “Vandaag liggen langsheen het volledige traject verschillende diepe, gevaarlijke putten”, klinkt het nog. “De bermen naast de smalle rijweg zullen worden afgegraven, opgevuld en uiteindelijk worden aangetrild met een zware wals”.

Volgens Zelzaats schepen van verkeer en mobiliteit, Luc Van Waesberghe (SP.A), is een aannemer momenteel bezig met de werken op het grondgebied van Assenede. “Aansluitend wordt het Zelzaats gedeelte afgewerkt. Als de weersomstandigheden het toelaten, moeten de werken in de loop van volgende week zijn afgerond”. 

De werken op het grondgebied van Zelzate beslaan ongeveer zevenhonderd meter, de kostprijs wordt geraamd op 2.800 euro.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN