Cultureel erfgoed Definitivos eindelijk nog eens in Kortrijk

DEFINITIVOS Foto: IF

Kortrijk - Groot feest in Kortrijk vanavond. De oudste Kortrijkse band Definitivos is 40 jaar jong. En dat wordt muzikaal gevierd met Red Zebra en The Kids.

In de beste do-it-yourself-traditie organiseert de band Definitivos zijn eigen jubileumfeest vanavond vrijdag 29 november om 19.30 in Tranzit Kortrijk. Frank Holvoet: "Geen decoraties, huldegedichten, monumenten maar een Belpop-avond in de goede punk- en new wave traditie van begin de jaren 1980. Een waanzinnige tijd waarbij de Definitivos nog haar hadden en geen cholesterolpillen moesten nemen. De tijd dat de band als één van de eersten naar het buitenland ging optreden, singles opnam in de peperdure ICP studio's in Brussel, optredens deed met alle Belgische en buitenlandse groten, een indie-hit had met het ultieme Kortrijkse stadsanthem Courtrai Tonight en duizend en één rechte of kromme verhalen uit het grote Belgische rockboek."
Staat de band al met één voet in het crematorium? Absoluut niet. Holvoet: "De oudst spelende Kortrijkse band staat scherp. Dat mochten de bezoekers van het voorbije W-festival aan den lijve ondervinden. En wat nog meer is. De band speelt nog steeds in een originele bezetting wat heel erg uitzonderlijk is. Vier jonge rockers, samen 244 jaar oud. En dus nu een ultieme thuismatch in eigen stad."

Definitivos openen als gastheer de avond, daarna is er Red Zebra en The Kids. Je kan online kaarten kopen via Uit in Kortrijk of in de Uitwinkel Schouwburg of aan de deur.

Door Kris Vanhee
AANGERADEN