GO! Middenschool is Rode Neuzen School

Sinds 2018 is de GO! Middenschool een Rode-Neuzen-School Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Sinds vorig jaar mag de middenschool van het gemeenschapsonderwijs zich Rode Neuzen School noemen. Daarom deden ze vrijdag ook mee aan de slotdag van de de goededoelenactie van VTM, Q-Music en Belfius.

"Sinds 2018 zijn we een trotse Rode Neuzen school", zegt Véronique Van den Branden van de GO! Middenschool "we zijn vorig jaar gestart met de conflixers, dit zijn vrijwillige scholieren die ervoor zorgen dat alle leerlingen zich goed voelen op hun school, die de handen uit de mouwen steken tegen pesten, uitsluiten en polariseren".

Dit jaar ondernam de school vele acties rond omgaan met jongeren die nood hebben aan extra steun, gesprekken met een vertrouwenspersoon. GO! Middenschool hoopt op deze manier dat de jongeren een bredere waaier aan begeleiding krijgen door hun conflixers. 

"Dit schooljaar deden we opnieuw mee met de Rode Neuzen en was ons doel om een time-out ruimte te voorzien alsook een stille ruimte", zegt de PR-vrouw van de school, "vandaar dat de Middenschool het niet kon laten enthousiast mee te doen aan de slotdag van de Rode Neuzen Dag".

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN