Dertiende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Sedert de eerste speeldag verloor KVV geen wedstrijd meer. Tegen Wingene pakte het zijn negende overwinning waardoor het nu ook, naast de stand, de periodestand aanvoert. Tars Notteboom viel in de eerste helft uit met een ribkwetsuur Doran Mertens maakte zijn zevende doelpunt en is de nieuw topschutter bij groen-wit.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Simon Lanckman (62‘ Stijn Cools-Ceuppens), Jens Vandenhende, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Pieter Grootaert, Sander Van Cauwenberg (80‘ Benjamin De Bremme), Tars Notteboom (20‘ Roy Broeckaert), Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu en Ennio Martens.
KVC Wingene: Jordy Maes, Husrev Nalli, Simon Vandewiele, Kjell Vanmaele, Gianni Lingier, Muhamet Rushiti, Jens Hoornaert, Robbe De Wilde (72’ Gays Halwani Daou), Besart Selmani, Niels De Loof en Pieter Vangheluwe.
Doelpunten: 3’ Mertens via strafschop 1-0, 26’ Vandenhende 2-0, 75’ Van Buyten 3-0 en 84’ Broeckaert 4-0
Gele kaarten: Van Cauwenberg, Lingier, Nalli en Selmani
Scheidsrechters: David Goldberg, Céderic Tonnelier en Gerrit Opsomer

Een onmondig Wingene kwam in de openingsfase op achterstand, Nalli ging in de fout op Antwi-Manu, Mertens zette de strafschop om. Op het kwartier zette Van Cauwenberg, die de voorkeur kreeg op De Bremme, voor vanop rechts, Vangheluwe werkte de poging van Antwi-Manu in hoekschop. Iets na het halfuur buffelde Vandenhende een hoekschop van Van Buyten via de onderkant van de lat achter Maes. De bezoekers konden daar enkel een schot(je) van Rushiti tegenover zetten maar voor De Vleesschauwer was dit een oprapertje.

De bezoekers probeerden na de rust de bakens te verzetten maar Martens werkte een poging van Lingier in hoekschop. Na een schermutseling voor het thuisdoel was de poging van Rushiti te zwak en een verre poging van alweer Lingier ging één meter over het doel van De Vleesschauwer. Zelzate herstelde het evenwicht en na een aanval over vele thuisstations kon Van Buyten met het hoofd de 3-0 aantekenen. Een ingestudeerde hoekschop tussen Van Buyten en Mertens belandde bij de, voor de gekwetste uitgevallen Notteboom, ingevallen Broeckaert en die scoorde zijn vijfde seizoensdoelpunt.

KVV Zelzate blijft leider met 31 punten. Eerste achtervolger Brakel, dat met 0-4 won bij hekkensluiter Bornem, volgt op twee punten en Wetteren, dat Torhout met 5-0 versloeg, heeft vier punten achter. Daarna volgt het trio Ninove/Lede/Lebbeke met zes punten minder dan de groenhemden. Ninove geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolvertem/Merchtem, Lede won met 1-4 bij Lochristi en Lebbeke verloor met 1-0 bij Overijse. Stekene-Eppegem bleef steken op 0-0 en Oostnieuwkerke won met het kleinste verschil, 1-0, tegen Melsele.

In de twee periodestand leiden KVV en Wolvertem/Merchtem met tien op twaalf maar het doelpuntensaldo van Zelzate is beter dan de Brabanders. Brakel heeft één punt minder, Ninove volgt op twee punten en Lebbeke, Overijse en Stekene hebben drie punten minder.

Volgende zondag trekt KVV naar Lede, één van de ploegen op de vijfde plaats. De wedstrijd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN