Meer concerten voor evenementenhal Depart

KORTRIJK Foto: VKK

Kortrijk - In september 2017 opende Evenementenhal Depart op Kortrijk Weide. Ondertussen verwierf de stad met de exploitatie van Depart een grondige expertise op vlak van aanbod, prijzen en dienstverlening. De tarieven worden nu aangepast. De stad wil er ook meer concerten.

In april 2019 vond het jaarlijkse inspraakmoment voor Kortrijkse fuiforganisatoren ‘Party-Cipatie’ plaats. De aanwezige fuiforganisatoren gaven hun feedback omtrent het Kortrijkse fuifbeleid. Na een duidelijke vraag worden de huurtarieven van evenementenhal Depart verlaagd voor erkende jeugdinitiatieven én voor commerciële gebruikers. Daarnaast worden twee nieuwe huurtarieven in het leven geroepen, gericht op concerten en op beurzen en congressen.

In september 2017 opende Evenementenhal Depart haar deuren. Ondertussen verwierf de stad met de exploitatie van Depart een grondige expertise op vlak van aanbod, prijzen en dienstverlening.

Bert Herrewyn, schepen van kinderen en jongeren: “Met de ervaringen van de afgelopen twee jaar en de resultaten van de bevraging worden de huurtarieven van Depart bijgesteld. Dit geeft de organisatoren meer ruimte om te experimenteren en zorgt ervoor dat ook kleinere erkende (jeugd)initiatieven makkelijker de weg vinden naar Depart.”

De dagtarieven voor zowel organisatoren uit het erkende verenigingsleven als commerciële huurders worden aangepast (excl. btw). Deze aanpassingen zorgen voor een meer correcte verhouding tussen de huurprijs van een halve zaal en een volledige zaal. Bij een volledige zaalhuur gaat het om een prijsdaling van 400 euro. Daarnaast wordt een huurtarief in het leven geroepen dat zich specifiek richt op concerten (excl. btw). En een huurtarief voor beurzen en congressen (excl. btw).

Herrewyn: "Depart is akoestisch een topper voor concerten. Dat getuigen onder andere de organisatoren van Sonic City. Om de zaal maximaal te gebruiken, willen we onder andere meer concerten aantrekken. Ze heeft immers gelijkaardige troeven als de Vooruit in Gent en de AB in Brussel. Deze aanpassingen van de tarieven komen tegemoet aan de bevindingen uit de bevraging eerder dit jaar. Uiteraard is deze prijsaanpassing slechts een stap in de verfijning van het aanbod voor erkende jeugdinitiatieven en wordt er in samenspraak met hen en andere gebruikers verder werk gemaakt van een aantrekkelijk aanbod en een sterke dienstverlening."

Door Kris Vanhee
AANGERADEN