35 goede doelen op Mustermarkt For Life

MUSTER Foto: IF

Kortrijk - Op zaterdag 7 december organiseert Stadsboerderij Kortrijk vzw in ‘Muster’ (ook gekend als ‘site Demeestere’) de Mustermarkt For Life. In de voormiddag vindt daar nog de wekelijkse lokaalmarkt plaats, maar in de namiddag maken de voedselproducenten plaats voor 35 mensen die iets verkopen voor goede doelen. De actie kadert in De Warmste Week van Studio Brussel.

Voorzitter van de vzw Stadsboerderij Bart Boone: "De Warmste Week brengt heel wat op gang van acties en engagement, en daar dragen wij natuurlijk graag toe bij. Voor ons lag het voor de hand wat we wilden doen, aangezien we een marktlocatie ter beschikking hebben."

Geïnteresseerden konden zich aanmelden bij de coördinator van de lokaalmarkt, op voorwaarde dat hun actie geregistreerd was op dewarmsteweek.be. Het idee sloeg aan. Boone: "Met 35 inschrijvingen wordt het de warmste markt van Vlaanderen. Figuurlijk dan, want je zorgt wel best voor warme kleren. Hoewel alles binnen plaatsvindt, kan het in de loods fris zijn. Wie nood heeft aan wat opwarming kan in de bar terecht. Tijdens de goededoelenmarkt blijft de lokaalbar open. De opbrengst schenken we weg. Als goed doel kozen wij voor De Landgenoten, een organisatie die kleine bioboeren aan land helpt. Dat sluit het dichtst aan bij waar wij met de Stadsboerderij mee bezig zijn."

Er zijn drankjes en hapjes te verkrijgen, en daarnaast kun je voor 1 euro een verzoekplaatje aanvragen. Mustermarkt For Life op zaterdag 7 december van 14 tot 19 uur – Stijn Streuvelslaan 45, 8501 Heule. Informatie dewarmsteweek.be/acties/mustermarkt-for-life.

Door Kris Vanhee
AANGERADEN