Alle glijbanen in Lago Kortrijk Weide weer actief

LAGO KORTRIJK WEIDE Foto: VKK

Kortrijk - Op 26 oktober opende Lago Kortrijk Weide het langste glijbaanplezier in België. De opening van de vijf waterglijbanen was een succes maar Zwarte storm bleek niet veilig voor jonge kinderen. Deze glijbaan is nu aangepast.

De Zwarte storm, een turbo glijbaan voor snelheidsduivels is één van de vijf spectaculaire glijbanen. Je glijdt er aan een snelheid tot 36 km per uur door een donkere tunnel. Deze glijbaan was iets te spectaculair en hierdoor niet toegankelijk voor de meeste klanten van het zwemparadijs.
Heel wat zwembadbezoekers hadden opmerkingen over de beperkte toegankelijkheid. Lago besliste om de Zwarte storm aan te passen. Op deze manier is de glijbaan toegankelijk en veilig voor het grote publiek. De aanpassingen aan de snelle glijbaan gingen van start op woensdag 27 november: er werd beslist om enkele bochten minder scherp te maken. Op 6 december werden de werken succesvol afgerond en kreeg de glijbaan een nieuwe officiële TÜV keuring. De veiligheidsvoorschriften werden aangepast na groen licht van de keurder zodat de Zwarte storm nu toegankelijk is voor kinderen vanaf 12 jaar. Centrummanager Elewin Werbrouck: “We beschikken nu niet alleen over het meeste meters glijbaanplezier, maar we hebben ook het meest complete aanbod. Of je nu komt voor de familieglijbaan of de sensatieglijbaan: iedereen vindt hier zijn favoriete glijbaan.’’

Tijdens de Warmste Week blijft het zwemparadijs altijd open maar zal parking Kortrijk Weide niet toegankelijk zijn. Er zijn echter
andere parkeermogelijkheden voorzien in de buurt zoals Parking Haven en Parking Howest 3 (Graaf Karel de Goedelaan). Voor meer informatie verwijst Lago naar lagokortrijk.be. Vanaf januari opent Lago Kortrijk Weide op maandag al de deuren om 13.30 uur voor relaxnamiddagen. De hamam, de warme lagune en sauna’s zijn open. De glijbanen en wildwaterbaan zijn dan nog niet open waardoor het nog rustig is. Ook de kinderbaden zijn op maandagnamiddag uitzonderlijk vroeger open.

Door Kris Vanhee
AANGERADEN