Sint-Jan Baptist zorgt voor twee goede doelen

© if

Net als de vorige jaren zette het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan Baptist zich in voor De Warmste Week. Dit jaar werd er gekozen voor twee goede doelen.

Koen Van Waesberghe

Met als klap op de vuurpijl Het Warmste Ontbijt zamelde Sint-Jan Baptist uit Zelzate ruim zesduizend euro in voor twee goede doelen. Vijfhonderd gezinnen in de ruime buurt van Zelzate bestelden ontbijtpaketten die aan huis werden geleverd.

Verder organiseerden de medewerkers een afterwork party die heel wat personeel en symphatisanten naar 'tKlooster bracht. Als laatste initiatief werd een kerstmarkt georganiseerd. De drie initiatieven samen zorgden ervoor dat twee goede doelen werden bereikt.

Patiënten en personeel mochten kiezen aan wie dit jaar werd geschonken. Gooikenshoeve is een vzw die amper één jaar terug werd opgericht door Luc De Backer, voormalig zakenman. Samen met zijn zoon Charles zet de vzw in op psychisch en maatschappelijk kwetsbare jongeren een zinvolle dagbesteding aan te bieden. De oprichter was emotioneel zeer aangedaan, het is de eerste maal dat ze een gift ontvingen want de oprichting gebeurde met zijn eigen spaarcenten. Obra is een Gentse vzw die ondersteuning op maat biedt aan jong-volwassenend met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. Ze hebben een dagcentrum, bieden mobiele/ambulante ondersteuning, hebben een forensische werking en steunt begeleid werk.

Van beide vzw's kwamen afgevaardigden naar de kerstmarkt in het psychiatrisch centrum. Ze kregen beide uit handen van Didier Moray, de nieuwe algemeen directeur van Sint-Jan Baptist, een cheque van 3.300 euro overhandigd.

Nu in het nieuws