Papier en karton wordt aparte afvalstroom

Foto: IDM

Zelzate - Vanaf dit jaar wordt papier en karton door een andere onderaannemer opgehaald. Dit meldt IDM: “het is belangrijk om je afvalkalender te checken”

De afvalintercommunale IDM meldt dat er sinds 1 januari een aparte ophaalronde is voor papier en karton in de aangesloten gemeentes, waaronder Zelzate. Ze roepen daarom op om de afvalkalender, die eind vorig jaar in de brievenbussen viel, te raadplegen. “We merken immers op dat heel wat mensen gewoontegetrouw het papier en karton hebben buitengezet op hun ronde van voorheen, wat dus niet correct is. Voor de meeste straten wordt deze afvalstroom op een andere dag opgehaald.

“We roepen op om de afvalkalender op pagina’s 2 en 3 te raadplegen om de juiste ophaaldag te kennen”. Als je momenteel een teveel aan papier en karton hebt en de ronde er niet direct aankomt kan je dit ook aanbieden op het recyclagepark naar keuze.

IDM meldt ook dat, ten gevolge van de wijziging in de ophaalronde van papier en karton Recycle!, de applicatie voor smartphones, ook te kampen heeft met problemen. “De App is een ontwikkeling en verantwoordelijkheid van Fost Plus, zij doen hun uiterste best om dit zo snel mogelijk op te lossen”, zegt IDM die eraan toevoegt dat ze via de website en facebookpagina zullen communiceren wanneer dit probleem opgelost is.

Door Koen Van Waesberghe