KVV op zucht van tweede periodetitel

Nicolas Van Buyten Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Door een doelpunt op het halfuur pakt KVV Zelzate zijn zesde opeenvolgende overwinning. Het kwam in de openingsfase nochtans goed weg met een pegel op de lat. Eerste achtervolger Ninove verliest waardoor Wetteren morgen op minimum zeven punten kan komen. In de periodestand heeft groen/wit, met nog twee wedstrijden voor de boeg, vijf punten voor op de eerste achtervolger.

FC Lebbeke: Levi Van der Taelen, Yannick Van de Sompel, Thomas Van Renterghem, Ken Van Damme, Ajavi Glory Monday, Niels Martin, Bryan Van der Jeugt, Walid Ben Abbès, Francis Kevin Kabera (71’ Gyimah Derick), Jens Ringoot (80’ Jarne Moerenhout) en Niels Loriers (63’ Mike De Pauw).
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Simon Lanckman, Jens Vandenhende, Doran Mertens (77’ Roy Broeckaert), Nicolas Van Buyten, Ennio Martens, Tars Notteboom (83’ Sander Van Cauwenberg), Pieter Grootaert, Richard Antwi-Manu (87’ Emmanuel Annor) en Stijn Cools-Ceuppens.
Doelpunt: 33’ Van Buyten 0-1
Gele kaarten: Kabera
Scheidsrechter: Gil De Clercq, Jari Van Laere en Senbursa Bugrahan

In de openingsminuut was Martin te verrast op een voorzet van Van Renterghem, vijf minuten later werd een hoekschop weggegewerkt in de voeten van diezelfde Martin die vanop dertig meter op de lat mikte. Nog een drie minuten later werd Monday afgezonderd voor De Vleesschauwer maar de bezoekende doelman ging goed plat. Aan de overzijde belandde een stifter van Mertens op de lat, de rebound van Antwi-Manu werd op de lijn weggewerkt. Net voor halfweg de eerste helft werd Antwi-Manu onderuit geschoffeld, de logisch strafschop van Mertens werd door Van der Taelen gekeerd. Op het halfuur werd een schotje van Martin opgeraapt door De Vleesschauwer, aan de overzijde bleef Van Buyten koelbloedig toen hij na wat geharrewar de bal in de voeten kreeg, Van der Taelen werd overhoeks gevloerd.

Een eerste poging na de rust van Monday ging voorlangs. Halfweg kopte Vandenhende een vrije trap van Van Buyten naar de tweede paal, Antwi-Manu viseerde de paal. Een schot van Lanckman werd door Van der Taelen in de voeten van Mertens gewerkt, de 0-2 werd wegens buitenspel afgekeurd. Een ver schot van Van Buyten werd door Van der Taelen in hoekschop gewerkt en een poging van de ingevallen Van Cauwenbergh moest alweer Van der Taelen vanonder de lat halen. Vijf minuten voor affluiten moest De Vleesschauwer nog eens aan de bak op ee poging van Van der Jeugt.

Eerste achtervolger Ninove verloor verrassend bij Melsele, de nummer vijftien in de stand, met 2-1 en Torhout en Lochristi deelden de punten, het werd 2-2.

In de voorlopige rangschikking heeft KVV negen punten voor op Ninove, tien punten meer dan Wetteren, elf punten meer dan Brakel en Lede volgt op vijftien punten. In de periodestand volgt Ninove op vijf punten, Overijse heeft acht punten minder en Wolvertem/Merchtem volgt op negen punten, de rest is voor deze tussentijdse titel uitgeschakeld.

Morgen zijn er nog vijf wedstrijden: Wetteren-Oostnieuwkerke, Brakel-Stekene, Eppegem-Lede, Bornem-Overijse en Wolvertem/Merchtem-Wingene.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN