FOTO. Vijfhonderd maal "Gelukkig Nieuwjaar"

Zelzate - Op de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners van de gemeente telde het feestcomité om en bij de vijfhonderd belangstellenden. "Gelukkig Nieuwjaar" waren de vaakst gehoorde woorden tussen de drankjes en de borrelhapjes.

Ondanks, of misschien mede door, het gure winterweer kwamen er ongeveer vijfhonderd belangstellenden naar de nieuwjaarsreceptie, ingericht door het gemeentebestuur en de feestcommissie. Opmerkelijk was dat enkel Rik Laureys (CD&V) als ex-schepen aanwezig was.

Burgemeester Brent Meuleman hield een korte toespraak en had het over de financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt, daarna kregen de winnaars van de Unizo-eindejaarsactie hun prijs overhandigd. In totaal werden negen, waaronder twee elektrische, fietsen weggeschonken door Fietsen Geirnaert (vijf) en tweewielershop Werner (vier).

Tussen de drankjes (drie gratis per inwoner), de borrelhapjes en de regendruppels werden lustig nieuwjaarswensen uitgewisseld tussen het merendeel oudere deel van de Zelzaatse bevolking.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent