DAGBOEK. Evy Poppe is aangekomen op de Youth Olympic Games

Zelzate - Sinds vorige donderdag gaan in het Zwitserse Lausanne de Olympische Spelen voor de jeugd door. Onder de ruim achttienhonderd deelnemers bevindt zich de vijftienjarige Zelzaatse Evy Poppe. Zij kwam vandaag aan in het Olympisch dorp en stuurt ons haar dagboek door.

Vorig weekend werkte Evy Poppe haar laatste voorbereidingswedstrijd af in het Italiaanse Livigno, ze pakte er de eerste plaats in de Slopestyle-discipline en dit wijst er toch wel op dat Evy klaar is voor de Youth Olympic Games.

“Deze namiddag zijn mijn trainer Maarten Avonds en ik goed aangekomen in het Olympisch dorp in Lausanne. Nu begint het echt wel te kriebelen want het is een groots evenement. 1.880 atleten uit zeventig landen, het is leuk om atleten van over heel de wereld te zien”

“Morgen hebben we al de eerste trainingsdag dus deze namiddag probeer ik nog goed te rusten zodat ik morgen topfit ben”, zegt Evy vanop haar kamer in het atletendorp.

Evy is de enige Oost-Vlaamse deelneemster en de enige Belgische die in actie komt in het snowboarden. Zaterdag staan de kwalificaties in de slopestyle-discipline, zondag volgen de eventuele finales. Maandag volgen dan de kwalificaties in de Big-Air en volgende woensdag volgen daarin de finales.

Door Koen Van Waesberghe