JC Sportswear droom van dubbel in Nederlandse Futsal-competitie

De ploeg speelt al twee jaar in de goedkopere Nederlandse competitie Foto: if

Zelzate - Drie jaar terug stopte JC Sportswear in de voor hen ‘te dure’ Belgische competitie. Sindsdien speelt men in de Nederlandse Futsal-competitie Zeeuw-Vlaanderen, daar deelt men momenteel de eerste plaats in de tweede klasse.

“JC Sportswear nam in 2018 afscheid na tien jaar in de ‘te dure’ Belgische competitie”, zegt Yves Braecke. Sindsdien groeit het rustig van een staartploeg naar de top. Het stopte twee jaar terug met een titel van vice-kampioen in de Futsalcompetitie van Oost-Vlaanderen.

Nadien viel de keuze op het Nederlandse Futsal in Zeeuws-Vlaanderen, het speelt zijn wedstrijden in Sas-van-Gent, Axel en Terneuzen. “Het eerste jaar was het een beetje onwennig want we hadden geen idee van het niveau van de Nederlandse competitie dat bekend staat voor zijn aanvallend spel”, zegt Bracke.

Periode van de waarheid komt eraan

JC sportswear bleek echter zeer goed mee te draaien en werd in hun eerste jaar terug vice-kampioen en haalde de ploeg zelfs de halve finale van de beker. Door een aanpassing in de competitie kwam het dit seizoen ietwat ongewild in de tweede provinciale klasse terecht. De ploeg versterkte zich met enkele nieuwe jonge spelers en dat bleek een goede zet met een mooie mix van jong talent en de jaren ervaring van enkele anciens.

Dit jaar speelt men met één ronde met aansluitend play-offs tussen de beste acht ploegen. JC Sportswear bleek zeer goed mee te draaien want ze staat mooi aan de leiding en doet het zelfs beter dan enkel gevestigde waarden in tweede en laat het de kampioen van vorig seizoen, Bakkerij Van De Velde, ver achter zich.

Met nog twee speeldagen voor de boeg staat de ploeg, met twee anderen, samen aan de leiding voor aanvang van de play-offs, op 17 februari betwist het opnieuw de halve finale in de Zeeuwse Beker.

“We hopen dit jaar eindelijk eens een prijs te pakken en dromen zelf stilletje van de dubbel”, zegt een enthousiaste Bracke.

Door Koen Van Waesberghe