DAGBOEK. Zelzate wenst Evy veel succes (VIDEO)

Foto: RR

Zelzate - Morgen is voor Evy Poppe D-Day, Dan staan voor haar de kwalificaties op de Jeugd Olympische Spelen in het Zwitserse Lausanne op het programma. De jarenlange voorbereiding brengt haar bij haar eerste toernooi. Voor onze lezers houdt ze een dagboek bij, vandaag zijn we aan aflevering 3.

De Youth Olympic Games zijn aan de derde editie toe. Van de ruim 1.880 deelnemers uit zeventig landen is Evy de enige Oost-Vlaamse. Morgen om 9.30 uur staat de eerste run in de slopestyle-discipline op het programma, om 10.40 uur volgt de tweede run. In tegenstelling tot het oorspronkelijke programma staan de finales op dezelfde dag op het programma, om 13.55 uur is er de eerste finalerun, om 14.15 uur is er de tweede finalerun en om 14.35 uur volgt de laatste finalerun.

“Vandaag is het minder goed weer op de berg, er is heel wat minder zichtbaarheid en vrij veel wind zorgen voor moeilijke trainingsomstandigheden. Maar we blijven positief en het is leerrijk om ook op die manier de course te voelen”, zegt de nog steeds maar vijftienjarige. “Deze namiddag heb ik vrij veel gerust en de batterijtjes laten opladen voor de slopestyle wedstrijd van morgen, ik heb er enorm zin in”.

Wij gingen langs bij enkele bekende Zelzatenaren, zij deden voor de camera hun zegje.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN