DAGBOEK. “De trainingen gaan goed, het is een mooie course”

Evy Poppe en haar trainer Maarten Avonds in het Zwitserse Leysin op 2.048 meter hoogte. Foto: if

Zelzate - Nog twee keer slapen en voor Evy Poppe gaan de Youth Olympic Games echt van start. In de slopestyle-discipline van het snowboarden staan dan de kwalificaties op het programma, één dag later volgen de finales. Hier is deel twee van haar dagboek en een woordje van... Seppe Smits.

In het snowboarden heb je twee disciplines, de slopestyle en de big-air. Zaterdag staan de kwalificaties van het eerste op het programma. Maar wat is slopestyle eigenlijk? Wij vroegen het aan Seppe Smits, Belgiës bekendste snowboarder. Hij werd dertiende op de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji in de slopestyle, op het WK van 2017 in het Spaanse Sierra Nevada werd hij wereldkampioen in die discipline: “Slopestyle is eigenlijk een soort afdaling waarbij de atleten verschillende tricks na elkaar moeten combineren, er moeten verschillende hindernissen na elkaar genomen worden waarbij de atleten zoveel mogelijk hun kunsten etaleren”.

Na haar eerste nacht is Evy met een heel goed gevoel opgestaan: “Het was best vroeg maar dat heb ik er zeker voor over”, zegt de vijftienjarige. “De eerste training is goed gegaan, het is een mooie course, ik heb er van genoten. Ik heb veel tricks gedaan en heb en ik heb er ook veel geprobeerd. Ik kijk al uit naar morgen, de tweede trainingsdag”.

De ondertussen 28-jarige Seppe Smits bevindt zich momenteel ook in Zwitserland maar op een wedstrijd in Laax. Hij had nog enkele mooie worden voor de Zelzaatse: “Veel succes Evy! Hopelijk is het daar een sicke setup en heb je even lekker weer als hier in Laax. Veel plezier en kill it”.

Door Koen Van Waesberghe