DAGBOEK. Evy Poppe is overgelukkig

Evy Poppe en haar trainer, Maarten Avonds, zijn overgelukkig na haar Olympische Titel Foto: RR

Zelzate - De vijftienjarige Evy Poppe heeft het gehaald. Deze namiddag kon u bij ons live volgen hoe ze Olympisch Kampioene werd in de slopestyle discipline van het snowboarden tijdens de Youth Olympic Games in het Zwitserese Lausanne.

Vandaag was het een rollercoaster voor iedereen die de prestaties van Evy Poppe volgde. Deze voormiddag stonden de kwalificaties op het programma, na de middag volgden de finales.

Na de eerste run, deze voormiddag, stond de Zelzaatse op een vijfde plaats met een puntentotaal van 46.25 punten, na de tweede run stond ze echter aan de leiding met 83.50 punten. 

In de eerste finalerun totaliseerde ze 88.75 punten, de Nederlandse Melissa Peperkamp sloot af met 79.25 punten, de Zwitserse Bianca Gisler had 70.25 punten. Na de tweede run deden de Belgische en de Nederlandse haasje-over, Peperkamp had 91.75 punten. In de slotmanche deed Poppe nog een stukje beter, ze eindigde met 94 punten en de gouden medaille, Peperkamp eindigde met haar 91.75 punten op de tweede plaats, Gisler bleef steken op 78.25 punten.

“Het was een fantastische dag”, zegt Evy Poppe vanuit Zwitserland, “Ik heb alles op alles gezet om mezelf run na run te verbeteren. Ik ben zo ongelooflijk blijf met de gouden medaille”.

Nu is het aftellen naar maandagmiddag want om 13.00 uur staan de kwalificaties in de Big-Air discipline op het programma.

Door Koen Van Waesberghe