KVV pakt periodetitel na moeizame overwinning

KVV bouwde een feestje in de kleedkamer na het behalen van de periodetitel. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na een moeilijke wedstrijd heeft KVV, mede door twee doelpunten van Nicolas Van Buyten, de drie punten aan de Patronagestraat gehouden. In de stand blijft het zeven punten voorsprong hebben op de eerste achtervolger, de eindronde voor eventuele promotie is een feit na de tweede periodetitel. Floris Criel tekende een nieuwe verbintenis met KVV en wordt opgenomen in de A-kern.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Simon Lanckman, Jens Vandenhende, Doran Mertens (75’ Benjamin De Bremme), Nicolas Van Buyten, Ennio Martens, Sander Van Cauwenberg (55’ Roy Broeckaert), Tars Notteboom (23’ Emmanuel-Koffi Nyarko), Pieter Grootaert, Richard Antwi-Manu en Stijn Cools-Ceuppens.
Torhout 1992 KM: Mathieu Vanderschaeghe, Gillian Verhaeghe (80’ Matteo Couwyzer), Niels Mestdagh, Shun Ballegeer, Gianny Vanhaecke, Baptiste Schmisser, Frederik Declercq, Laurenz Simoens, Nathaniel Lagrou, Jason Vandelannoite en Janis Coppin.
Doelpunten: 37’ Simoens 0-1, 55’ en 71’ Van Buyten 1-1 en 2-1.
Gele kaarten: Ballegeer en Vandelannoite.
Scheidsrechters: Robin Versweyveld, Vito Gautier en Geert Eggermont

De thuisploeg zette meteen druk, een één/twee tussen Mertens en Notteboom werd in hoekschop gewerkt en een poging van Antwi-Manu ging nipt naast. Notteboom viel gekwetst uit en Zelzate was de pedalen kwijt. Pogingen van Simoens (over) en Mestdagh (naast) misten scherpte. Een kopbal van Schmisser ging nipt over, een schot van diezelfde Fransman ging naast. Een ver schot van Van Buyten ging een meter naast. Na balverlies op het middenveld bediende Declercq Simoens die De Vleesschauwer overhoeks vloerde. Aan de overzijde kopte Grootaert een hoekschop over, twee minuten later moest Declercq zijn doelman bijspringen op een poging van Mertens. Op slag van rust miste Schmisser een reuzenkans om de bezoekende voorsprong te verdubbelen.

Tien minuten na de rust verstuurde Grootaert vanop links een crossbal naar Van Buyten, die omspeelde drie tegenstanders en besloot in de verse bovenhoek buiten het bereik van Vanderschaeghe. Een kwartier voor affluiten mocht Van Buyten net buiten de zestien een vrije trap nemen na fout op Antwi-Manu, zijn krul belandde via de vingertoppen van Vanderschaeghe in doel. Torhout zette weer druk vooruit, een scherpe voorzet van Mestdagh werd door Lanckman in hoekschop gewerkt, de volgende kopbal van Schmisser ging net naast. De bezoekers versierden nog verschillende hoekschoppen, zonder echt gevaar op te leveren, op een zeldzame counter redde Vanderschaeghe een schot van Broeckaert, de rebound van Antwi-Manu werd door Vandelannoite van de lijn gekeerd.

25 op 27 in tweede periode, achttien opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag

Zaterdag haalde Ninove zwaar uit tegen Bornem, het werd 11-1 door onder andere vier doelpunten van topschutter Romero-Gomez. Wetteren won met 1-4 bij Overijse en Lebbeke haalde het met 0-1 bij Wingene.

Zondag won Brakel met 1-5 bij Lochristi, versloeg Stekene in de Wase derby Melsele met 3-0 en won Eppegem met 0-2 bij Oostnieuwkerke. Lede en Wolvertem/Merchtem speelden 1-1 gelijk.

In de stand leidt KVV met 46 punten en dat blijven er zeven meer dan Wetteren en negen meer dan Ninove. Brakel is vierde op tien punten en Lebbeke heeft als vijfde al zeventien punten achter.

Met nog één wedstrijd te gaan hebben de groenhemden in de tweede periode vijf punten voor op Ninove. Wetteren heeft zeven punten achter, Wolvertem/Merchtem acht en Brakel heeft negen punten minder.

Tars Notteboom viel in de beginfase uit, hij overstrekte zijn linkerknie en gaat zo vlug als mogelijk een echo laten nemen. Youngster Floris Criel die in het begin van het seizoen overkwam van de beloften van Cercle Brugge wordt overgeheveld naar de A-kern, hij tekende een verbintenis tot de zomer van 2021.

Door Koen Van Waesberghe