DAGBOEK. “Heel veel zin in de kwalificaties voor Big-Air”

Evy Poppe wordt een beetje een idool in het Zwitserse Lausanne Foto: RR

Zelzate - Pakt Evy Poppe morgen een ticket voor de finales van de Big-Air? Je kan het hier live volgen vanaf 10.30 uur. Ondertussen geniet ze van haar tweede rustdag, alhoewel rustdag bij haar synoniem staat als fitness.

Evy Poppe is vandaag eigenlijk in volle voorbereiding voor de Big-Air kwalificaties van morgen. Big-Air is, zoals het woord het zelf zegt, één sprong die moet beoordeeld worden, in tegenstelling tot de slopestyle dat eigenlijk een afdaling met een opeenvolging van tricks is.

“Ik ben op mijn tweede rustdag naar de fitness geweest”, zegt de vijftienjarige. “een lichte cardiotraining en blessure-preventieve oefeningen. Tussendoor heb ik naar de finale van de slopestyle bij de heren gekeken en heb ik gezien dat het super warm was vandaag op de berg. De snelheid was daardoor moeilijk dus dat hou ik in het achterhoofd voor morgen. Vanavond ga ik terug op tijd gaan slapen want morgen zijn het de kwalificaties Big-Air en daar heb ik alvast veel zin in”.

Om haar een hart onder de riem te steken hebben we nog een aanmoedigingsfilmpje van twee van haar betere vriendinnen. Chloë Van Weynsberghe en Fiebe T’Sestigh wensen hun idool alle succes.

Door Koen Van Waesberghe