LIVE. Evy Poppe plaatst zich voor de finales van de Big-Air

De vijftienjarige Evy Poppe plaatste zich dinsdag voor de finales van de Big-Air discipline in het snowboarden. Foto: RR

Zelzate - Net als elf andere deelneemster is Evy Poppe geplaatst voor de finales in de Big-Air competitie in het snowboarden op de Youth Olympic Games in het Zwitserse Lausanne. Ze plaatste zich met een sprong die 69.33 punten waard is. Annika Morgan won de voorronders voor de Nederlandse Melissa Peperkamp en de Japanse Hinari Asanuma.

14.32 uur: De wedstrijd is afgelopen, Evy Poppe eindigt op de zesde plaats en is, net als elf anderen, gekwalificeerd voor de finales.

14.23 uur: De wedstrijd is opnieuw gestart, de Zwitserse Gisler behaalt één punt. De Duitse Morgan doet haar tweede sprong niet, ze is gekwalificeerd voor de finales van morgen.

14.15 uur: De race is momenteel onderbroken, de precieze reden is niet duidelijk.

13.48 uur: De tweede reeks is begonnen, de Nederlandse Peperkamp verbetert haar score van 82 punten niet, ook de Japanse Asanuma doet niet beter dan de eerste ronde.

13.45 uur: Evy Poppe eindigt als zesde tijdens de eerste kwalificatieronde met 69.33 punten. Ze krijgt van de drie juryleden respectievelijk 67, 75 en 66 punten. Annika Morgen (Dui) leidt voor Melissa Peperkamp (Ned) en Hinari Asanuma (Jpn).

13.32 uur: De Duitse Annika Morgan komt aan de leiding met een sprong die haar 89 punten oplevert.

13.24 uur: De Zwitserse Gisler, brons op de Slopestyle, staat voorlopig vierde met 50.66 punten.

13.10 uur: De wedstrijd is gestart, de Japanse Asanuma behaalt als eerste springster 76 punten, de Nederlandse Peperkamp, die zilver pakte in de Slopestyle doet beter met 82 punten.

13.00 uur: De wedstrijd is vertraagd. Wanneer de meisjes zullen starten is momenteel niet duidelijk.

11.30 uur: Wegens de weersomstandigheden is de Big-Air uitgesteld tot vandaag 13.00 uur. De Japanse Asanuma zal als eerste haar sprong doen, Evy Poppe volgt als 25ste en laatste. Om 13.40 uur volgen de tweede kwalificaties en morgen staan vanaf 13.50 uur de finales op het programma.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN