DAGBOEK. Morgen is het slotdag op de Youth Olympic Games

Foto: RR

Zelzate - Morgen is het D-Day voor Evy Poppe en haar coach Maarten Avonds. In de namiddag staan de finales van de Big-Air op het programma. Pakt de vijftiendjarige haar tweede (gouden) medaille? U kan het hier live volgen.

Dinsdag stonden kwalificaties in de Big-Air, een onderdeel van het snowboarden, voor Evy Poppe op het programma. Ze mocht als laatste aantreden en na de eerste sprong stond ze als zesde geklasseerd. In de tweede ronde wijzigde de tussenstand amper waardoor Poppe zich kwalificeerde voor de finalerondes, woensdag.

“Elke rider werkt drie sprongen af”, zegt coach Avonds, “De twee beste sprongen tellen, met dien verstande dat ze verschillend van elkaar moeten zijn”. De eerste finalesprongen staan geprogrammeerd om 13.50 uur, de laatste één uur later.

“Vandaag was het de kwalificatie in Big-Air”, zegt Evy vanuit het Olympisch dorp. “Ik ben als zesde door naar de finale en ben heel blij met dit resultaat! Na de kwalificatie heb ik nog even losgefietst en gestretcht. Voor de rest heb ik terug wat gerust en kijk ik al uit naar morgen voor de finale”

Die finale kan u hier live volgen, wij volgen van het begin tot het einde de avonturen van Evy, misschien pakt ze haar tweede medaille, de derde voor België.

Door Koen Van Waesberghe