Grote belangstelling voor interactieve afvaltentoonstelling van IDM

Juf Belinde en IDM-medewerkster Lotte met de leerlingen van Basisschool GO! De Reigers. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Nog tot en met komende vrijdag, 24 januari, gaat in ‘tKlooster een interactieve en educatieve afvaltentoonstelling door. Bijna alle basisscholen van Zelzate konden het evenement van de afvalintercommunale IDM bezoeken. De leerlingen van basisschool GO! De Reigers zagen dat het accent nu ligt op afvalvoorkoming, daar waar het vroeger op afvalverwerking lag.

Op vraag van milieuschepen Steven De Vuyst (PVDA) bracht de afvalintercommunale IDM de interactieve afvaltentoonstelling naar cultuurhuis 'tKlooster. De tentoonstelling bestaat uit leuke foto- en spelborden. Niet enkel restafval, GFT en PMD komen aan bod, ook isomo, hout en kurk staan tentoon als afvalstroom.

“Hoe meer scholieren gesensibiliseerd en geïnformeerd worden over alle afvalstromen en de risico’s voor ons leefmilieu, hoe beter,” zegt milieuschepen Steven De Vuyst.  “Het is ook een belangrijke preventieve maatregel die we vanuit het bestuur nemen om zwerfvuil en sluikstorten te voorkomen. Jong geleerd is oud gedaan.”

Vorige week gingen de leerlingen van Basisschool GO! De Reigers naar daar op stap. De leerlingen van Juf Belinda luisterden geboeid naar Lotte, educatief medewerkster bij IDM, hoe ze de ‘Ladder Van Lansink’ omschreef. Daarna gingen de leerlingen per drie enthousiast aan de slap om de werkbladen tijdens de ontdekking van de tentoonstelling in te vullen.

Door Koen Van Waesberghe