LIVE. Evy Poppe eindigt tiende, de Japanse Asanuma pakt goud

Foto: RR

Zelzate - Evy Poppe is er niet in geslaagd haar tweede medaille op de Youth Olympic Games in Lausanne te pakken. Ze haalde in de Big-Air in totaal 55 punten en dit was zeker niet genoeg voor een podiumplaats, ze eindigde op de tiende plaats. Maandag wordt ze ontvangen door het gemeentebestuur.

15.20 uur: De laatste twee springsters gaan ook in de fout waardoor de Japanse Asanuma goud pakt, de Duitse Morgan pakt zilver en de Nederlandse Perpkamp pakt de bronzen medaille. Evy Poppe eindigt tiende maar mag met een opgeheven hoofd de derde Olympische Spelen voor de jeugd verlaten.

15.07 uur; De derde en laatste reeks is begonnen, Evy Poppe sprong als vierde maar viel bij de landing. Ze eindigt met 45 punten en zal geen tweede medaille meebrengen..

14.50 uur: De tweede reeks sprongen is voldaan, Evy Poppe is teruggezakt naar de negende plaats. De Nederlandse Peperkamp komt aan de leiding met 150 punten, de Zwitserse Gisler is tweede met 134.75 punten en de Amerikaanse Schnorrbusch is derde met 131 punten.

14.45 uur: Bij de tweede sprong gaat het alweer minder goed bij Evy, ze haalt 'maar' 8.75 punten.

14.35 uur: Ook de heren werken hun wedstrijd af waardoor het even wachten was op de start van de tweede reeks sprongen. De Argentijnse Poggi-Silveira valt bij de landing en behaalt 16.75 punten.

14.20 uur: De Zelzaatse staat na de eerste reeks sprongen op de achtste plaats. De Japanse Asanuma staat aan de leiding met 93.50 punten, de Duitse Morgan is tweede met 86.75 punten, de Nederlandse Peperkamp staat derde met 80.75 punten.

14.15 uur: Evy Poppe heeft nog werk aan de winkel; bij haar eerste sprong behaalde ze 'amper' 28.75 punten.

14.05 uur: De wedstrijd is begonnen de Canadese pakt 23.75 punten, de Zwitserse lukt een sprong van 77.75 punten.

13.45 uur: De start is uitgesteld tot ten vroegste 14.05 uur

VOORAF: Na de kwalificaties van dinsdag zijn er nog twaalf deelneemsters. In volgorde van aantreden zijn dit: Poggi-Silveira (ARG), Kozuback (CAN), Roll (NOO), Gisler (ZWI), Rummel (USA), Kreisingherova (TSJ), Evy Poppe, Schnorrbusch (USA), Okuyama (JPN), Asanuma (JPN), Peperkamp (NED) en Morgan (DUI).

Door Koen Van Waesberghe