Lichtpunt en Krekelmuyter krijgen elk 533 euro

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Sämana schonk de de overschot van zijn werkingsmiddelen weg De organisatie stopte er in Zelzate-West mee wegens leeftijdsproblemen.

Met een cheque van elk 533 euro schonken Christa Faes en Anita Roegiers namens Sämana, het vroegere ziekenzorg en beweging.net, hun werkingsmiddelen weg. De organisatie van Zelzate-West is vorig jaar gestopt met het organiseren van koffietafels voor mensen die moeilijk te been zijn. “Zelf valt bij ons de één na de andere vrijwilliger weg wegens leeftijdsproblemen”, zegt Christa Faes namens Sämana. Anita Roegiers, ook één van de vrijwilligers: “We wensen de centen zeker in onze parochie, Sint-Antonius, te houden en hoe konden we dit beter doen door schenkingen aan deze twee organisaties die hier actief zijn”.

De vertegenwoordigers van Lichtpunt en Krekelmuyter waren uiteraard tevreden. PVT Krekelmuyter, onderdeel van Sint-Jan Baptist, is een psychiatrisch verzorgings tehuis wiens bewoners langdurige of blijvend psychisch kwetsbaar zijn. Het hoofdgebouw van deze campussen is gelegen in de Omer De Bruyckerstraat.

Lichtpunt is een vzw die zich blijvend inzet tegen armoede en de ongelijkheid die daaruit voortvloeit. Ze blijven stap voor stap verder werken aan de organisatie met een jaarlijkse ondersteuning vanuit het gemeentebestuur, verder zijn ze zeer afhankelijk van dit soort giften. Ze organiseren regelmatig voedselbedelingen vanuit de Assenedesteenweg.

Door Koen Van Waesberghe