Karnemelkstraat opgeschrikt door vrachtwagenbrand

Zelzate - Brandweerpost Zelzate moest iets na middernacht uitrukken voor een vrachtwagenbrand. Die stond volgens ooggetuigen in een mum van tijd in lichterlaaie. Er vielen geen gewonden.

Een vrachtwagen die geparkeerd stond, net voor de grens met het Nederlandse Westdorpe, is rond middernacht beginnen branden in de Karnemelkstraat. Ruben Willems, professioneel brandweerman die net van zijn shift kwam, passeerde er en verwittigde de hulpdiensten. Ook de buren hadden ondertussen alarm geslagen, de brandweer was snel ter plaatse.

“Onze hond werd buiten opeens heel onrustig”, vertellen Kenny Verhofsté en Jessica Van Sevecotte, huisbewaarders van een omliggend bedrijf. “Op het moment dat we hem wilden binnensteken hoorden we een ontploffing. Ik ging naar boven kijken en zag een vrachtwagen in lichterlaaie staan waarop ik de hulpdiensten verwittigde”.

Vlammen waren zichtbaar tot op de Tractaatweg

Ruben Willems was toch wel onder de indruk. “Op het moment dat ik de straat kwam ingereden zag ik metershoge vlammen. Aangezien de batterij van mijn telefoon plat was heb ik naar het dichtstbijzijnde huis in de Sint-Stevenstraat gelopen om de hulpdiensten te laten opbellen.” Andere mensen kwamen ter plaatse omdat er vanop de Tractaatweg hoge vlammen te zien waren.

De brandweer kwam massaal ter plaatse maar de bluswerken waren niet gemakkelijk omdat er verschillende gasflessen ontploften. Er werd nog geruime tijd nageblust.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN