Conflixers van GO! Middenschool Zelzate te gast mij radiozender MNM

Zelzate - Diede, Sterre en Luna, trokken, onder leiding van Ian De Maesschalck en Helena Bombello van de GO! Middenschool, dinsdag naar de VRT-toren. Samen met vijf leerlingen uit Sint-Niklaas waren ze te gast in de radiostudio’s van MNM. Ze deden dit als conflixers in het kader van de week tegen pesten.

Twee leerlingen van de GO! Middenschool Zelzate, één leerlinge van het GO! Atheneum Zelzate en vijf leerlingen van een school in Sint-Niklaas waren gisteren live te gast bij Tom De Cock op radiozender MNM. Hun scholen waren ooit De Strafste School en hun project vertrouwensleerlingen of conflixers werd gekozen om live op de radio te brengen.

Diede De Vos en Sterre Rademakers uit het tweede latijn van de GO! Middenschool en Luna David uit het derde jaar sociale-wetenschappen van het GO! Atheneum zijn drie conflixers. Zij dienen als aanspreekpunt voor leerlingen die het moeilijk hebben of met iets zitten waar ze over willen praten en er niet direct mee naar de leerkrachten of zorgkrachten kunnen trekken. Voor de jongeren is het soms gemakkelijker praten met leeftijdsgenoten dan met volwassenen.

De conlixers volgden daarvoor een workshop gesprekstechnieken en zijn dus opgeleid om conflicten op te lossen. Helena Bombello, de zorgcoach, begeleidt deze leerlingen uitstekend in hun rol.

De school maakte, in samenwerking met Visual Vanilla, ook een anti-pestfilmpje dat vrijdag wordt gelanceerd.

Door Koen Van Waesberghe