Lentemaatregelen corona blijven van kracht langs Leie

LEIE Foto: IF

Kortrijk - Vorige week beslisten burgemeesters Vincent Van Quickenborne (Kortrijk) en Francis Benoit (Kuurne) dat er in het weekend op een deel van het jaagpad langs de Leie niet meer gefietst mocht worden. De maatregel wordt vanaf woensdag ook toegepast bij mooi lenteweer (zonnige dagen met temperaturen boven 20°C). In het weekend geldt de richtlijn altijd.

Concreet zal je deze week dus op woensdag, donderdag en vrijdag én in het weekend (ook paasmaandag) niet mogen fietsen tussen de Trakelweg en de brug van de R8 (Bissegem) en tussen het Koning Albertpark en de jachthaven van Kuurne. Afstappen en met je fiets aan de hand verder gaan is toegestaan. De maatregelen gelden telkens van 13 uur ‘s middags tot 18 uur ’s avonds.
Net als vorig weekend komen er nadars met verbodstekens aan de in- en uitgangen van de zones waar je niet mag fietsen. Aan de toegangen zullen gemeenschapswachten of stewards de fietsers herinneren aan de regels. Let op: de politie controleert wel degelijk in de zones zelf. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt meteen een boete.

De burgemeesters: "Vorig weekend toonden passanten alvast veel begrip voor de extra maatregelen. Toch kregen tien mensen een bekeuring. We begrijpen dat deze maatregelen alles behalve evident zijn maar ze beschermen mensenlevens. We vragen aan iedereen om deze maatregelen te respecteren. Hoe beter we ze nu opvolgen, hoe sneller de maatregelen kunnen worden ingetrokken."
Het fiets- en wandelpad (noordelijke oever van de Leie) wordt afgezet op 4 punten.

•   oprit Overzetweg

•   oprit Trakelweg

•   overgang Koning Albertpark naar Guido Gezellewandeling en Leiekant

•   oprit aan Gust’eau Kuurne
Langs de Leie worden nu op grondgebied Kortrijk alle zitbanken en betonnen zitblokken afgespannen en voorzien van affiches. In het bijzonder ook langs de Fabriekskaai en Diksmuidekaai op vraag van de politie.

•  het Koning Albertpark blijft helemaal afgezet

•  Buda Beach blijft helemaal afgezet
•  de zitbanken in alle Kortrijkse en Kuurnse parken blijven afgezet.

•  de zitbanken op het Marktplein, groene long, de Vlindertuin en sportpark in Kuurne blijven afgezet

Door Kris Vanhee
AANGERADEN
Meest recent