Gouden bruiloft te Zelzate

Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Het was het echtpaar William Steyaert en Monique Van Wijnsberghe dat als laatste koppel van 2019 op het gemeentehuis werd ontvangen ter gelegenheid van 50 jaar huwelijk.

Het koppel leerde elkaar kennen in de Central in Ertvelde. William begon als mekanieker in Zeeuws-Vlaanderen. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag als rijkswachter en werd gekazerneerd in Brussel. Monique werkte in Zeeuws-Vlaanderen, eerst in textielbedrijf Vlatex en daarna bij Philips. Ze huwden op 20 december te Ertvelde.

Als pas gehuwden dienden ze het probleem van tewerkstelling op te lossen. Ofwel naar Brussel verhuizen, maar dan moest Monique op zoek naar een nieuwe job, ofwel in Zelzate blijven, maar dan moest William met het openbaar vervoer of de auto naar Brussel. Het werd dat laatste. Toen er een plaats vrijkwam bij de Zelzaatse rijkswacht heeft William onmiddellijk gesolliciteerd. Zijn kandidatuur werd aanvaard en meteen was hij af van de dagelijkse verplaatsingen. Bij de geboorte van de zoon werd Monique fulltime huisvrouw. Ondertussen zijn er ook al twee kleinkinderen.

Nu is er tijd om te genieten, zowel van grote als kleine dingen. Een fietstochtje, een etentje en iets gaan drinken. Of een weekendje aan zee met als favoriete badsteden Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort. Burgemeester Brent Meuleman(sp.a) en schepenen Isabel Dellaert(sp.a) en Luc Van Waesberghe(sp.a) feliciteerden het koppel vanwege het gemeentebestuur.

Door Luc Colleman