Gepensioneerde man op klaarlichte dag overvallen in Denderleeuw: "Ik vreesde het ergste"

Denderleeuw - Een gepensioneerde man uit Denderleeuw is vrijdag op klaarlichte dag het slachtoffer van een diefstal met geweld geworden. Hij raakte zwaargewond in het aangezicht, de dader is nog steeds spoorloos.

Rudy Wasteels besloot vrijdag een wandeling te maken, maar in de Schoolstraat in Denderleeuw kwam een abrupt einde aan zijn rustige namiddag. Toen hij de plaatselijke school voorbijstapte, kreeg hij plotseling een forse duw in de rug. “Ik viel meteen op de grond en raakte met mijn gezicht de straatstenen. Vervolgens voelde ik hoe de dader mijn portefeuille uit mijn achterzak trok. Gelukkig kon ik me snel herpakken: ik stond onmiddellijk recht en liep achter de dief aan.” Die was enkele meters verder namelijk gestopt om te kijken of er geld in de portefeuille stak. Wasteels kon van dat ogenblik gebruik maken om zijn portefeuille uit de handen van de dader te trekken, waarna hij zich omdraaide en zo snel mogelijk naar huis liep.

Dokter en politie

“Ik woon gelukkig niet zo ver van de plaats waar het incident zich heeft voorgedaan", vertelt hij. "Eens ik thuis was, ben ik in mijn zetel gaan liggen, om wat te bekomen van de emoties. Daarna heb ik de dokter opgebeld. Die vertelde me gelukkig dat ik niet hoefde genaaid te worden, en dat er niets gebroken was. Ik vreesde nochtans het ergste, omdat mijn gezicht vol bloed zat en het enorm opgezwollen was. De dokter heeft me nu een week rust voorgeschreven. Die zal ik goed kunnen gebruiken, want ik ben er nog steeds niet goed van.”

Om 16.45 trok Wasteels naar de politie om aangifte te doen. Veel details over de dader kon hij echter niet geven. "Het ging allemaal zo snel, ik heb zijn gezicht niet goed gezien." Het gaat om een jongeman met Afrikaanse roots die een donkere training droeg. De dader heeft ook een normale lichaamsbouw en is ongeveer 1,7 meter groot. “Ik denk niet dat ik hem nog zou herkennen als ik hem tegenkom", aldus Wasteels. "Ik was zodanig in shock dat ik me zelfs niet meer kan herinneren of ik op de terugweg mogelijke getuigen ben tegengekomen. Gelukkig kon de dader noch mijn geld noch de documenten in mijn portefeuille meenemen. Dat is toch al iets."

Door Lendert Van den Broeck
AANGERADEN