Burgemeester Claes roept op: “Houd je aan coronaregels”

Scherpenheuvel-Zichem - “Houd je aan de bepalingen voor de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.” Dat zegt burgemeester Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel-Zichem.

“Het coronavirus houdt ons al drie weken in de greep”, legt de burgemeester uit. “De opgelegde maatregelen moeten de verdere  verspreiding van het virus een halt toe roepen en moeten voorkomen dat ziekenhuizen en zorgverstrekkers, die het beste van zichzelf geven, overbelast geraken door een te grote toestroom van patiënten.”

“Het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt te stabiliseren. Dat is het resultaat van de inspanningen van ons allemaal, van allen die zich houden aan de opgelegde voorschriften: handen wassen, afstand houden en thuis blijven.”

Toch heeft de politie van de zone Demerdal DSZ  (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) al een aantal keren moeten optreden: “Tot nu toe werden in onze stad 15 overtredingen vastgesteld tegen de coronavoorschriften”, vertelt de burgemeester. “Het gaat om  8 overtredingen  tegen het samenscholingsverbod, om 6 niet-essentiële verplaatsingen en 1 café dat toch nog open was. In totaal waren er 32 overtreders. Ik doe hierbij een oproep aan iedereen. Houd je alsjeblieft aan de regels. Uit respect voor jezelf en de anderen. Uit solidariteit met de meest kwetsbaren onder ons. Uit solidariteit met diegenen die elke dag risico lopen voor onze gezondheid, in het bijzonder de zorgverstrekkers. Zij zorgen voor ons, wij moeten voor hen zorgen. Gelukkig houdt het overgrote deel van de inwoners zich wel aan de maatregelen. Ik wil iedereen daarvoor oprecht danken.” 

De lokale crisiscel, het stadsbestuur en het OCMW blijven de situatie van zeer nabij opvolgen. Wij infomeren, sensibiliseren, helpen en ondersteunen.

Door Luc Weyens
AANGERADEN