Derde gedicht Gentse stadsdichter voorgesteld tijdens Slam Brabançonne

© Jean-Pierre Van Rimste

© Jean-Pierre Van Rumste

Aan poëzie geen gebrek deze Feesten. Begin deze week werd in Theater Tinnenpot Sylvie Marie tot beste all round poetry slammer van België verkozen. Zowel een professionele jury als het publiek kregen daar inspraak in. Stadsdichter David Troch, de wederhelft van Sylvie Marie, stelde diezelfde middag nog zijn derde stadsgedicht voor. U leest het hieronder.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Magali Degrande

hou je prachtige, prachtige ogen open.

negeer de tandpastaglimlachtoeristen die op pittoreske plekjes fotootje na fotootjena selfie schieten. weet wat speelt achter gevelswaar vochtplekken het behang lostrekken. kuier in buurten waar de godganse aarde samentroeptop een kluitje, in een gloed van neonreclame.

c’est merveilleux, n’est-ce pas?

hou je prachtige, prachtige ogen open.

proef de zoete, zoete nacht. hoor de hoertjes achter de ruiten naar je fluiten. laaf je aan de geur die zatlappen verspreiden. voel de vingers van de zakkenroller langs je lichaam glijden.

ça sent bien, n’est-ce pas?

hou je prachtige, prachtige ogen open.

duik bij daklozen in portieken. pluk dichters en andere oplichters in bosjes van de kasseien. vervang de wegwerpbekers van zigeuners door waardevolle papieren.

voel je de liefde?

raak verslingerd aan dealers. druk tasjes-, kruimel- en knuffeldieven tegen de borst. ga jezelf te buiten met inbrekers, car- en homejackers, ramkrakers, helers, hangjongeren, breezersletjes, uitschot,gespuis, onderkruipers, luizen in de pels, niksnutten, misnoegden, recidivisten, witteboordencriminelen, kwiestenbiebels en taxichauffeurs.

voel je de liefde? voel je, voel je, voel je de liefde?

tu veux l’amour, n’est-ce pas?

hou je prachtige, prachtige ogen openen slaap en slaap en slaap. zoals nooit tevoren. slaap.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Aangeboden door onze partners